Férfi kézi-vb: a magyar válogatottra egy párharc vár a selejtezőben

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 19:22
null
A magyarokra egy párharc vár (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az európai szövetség honlapja szerint Svájchoz, valamint az előselejtezőből érkezett Görögországhoz, Törökországhoz, Finnországhoz, Észtországhoz, Romániához, Izraelhez, a Feröer-szigetekhez és Olaszországhoz csatlakozik a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság 16-24. helyezettje, vagyis Szlovénia, Fehéroroszország, Szlovákia, Portugália, Ausztria, Litvánia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Ukrajna.

Ezeket a csapatokat jövő szombaton kilenc párba sorsolják, majd március végén oda-visszavágós rendszerben megmérkőznek egymással. A vb-címvédő Dániának, valamint a rendező Svédországnak és Lengyelországnak, illetve az Európa-bajnokság legjobb három válogatottjának nem kell selejtezőt játszania.

AZ ELSŐ SELEJTEZŐSZAKASZ KIEMELÉSE
1. kalap:
Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Fehéroroszország, Litvánia, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna
2. kalap: Belgium, Észtország, Feröer-szigetek, Finnország, Izrael, Görögország, Olaszország, Románia, Svájc

A kontinenstorna további középdöntős csapatai és a 13-15. helyezett Csehország, Szerbia és Magyarország csatlakozik az első forduló továbbjutóihoz.

Ezzel újabb kilenc pár alakul ki, amelynek tagjai április közepén mérkőznek meg egymással és a győztesek kijutnak a jövő januári világbajnokságra.

A MÁSODIK SELEJTEZŐSZAKASZ KIEMELÉSE
1. kalap: Magyarország, Csehország, Szerbia, valamint a 2022-es Európa-bajnokság további 6 csapata, amely nem szerez közvetlen kvalifikációt a vb-re
2. kalap: 1. selejtezőszakasz 9 továbbjutó csapata

A VILÁGBAJNOKSÁG BIZTOS EURÓPAI RÉSZTVEVŐI
Rendezők: Lengyelország, Svédország
Vb-címvédő: Dánia
A 2022-es Európa-bajnokság három legjobb helyezettje
További 9 csapat vb-selejtezőkről

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik