Férfi kézi-vb: a Kiel beállója jelezte, nem vállalja az egyiptomi utat

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 18:11
null
Wiencek nem vesz részt a vb-n (Fotó: AFP)
Patrick Wiencek, a THW Kiel beállója bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem szerepel a januári, egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon a – mieinkkel azonos csoportban lévő – német válogatottban – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

„Mindenki tudja, milyen büszke vagyok minden egyes világversenyre, amelyen részt vehettem, de nemcsak válogatott játékos vagyok, hanem a THW Kiel kézilabdázója is, és mindenekelőtt családos ember” – idézte az MTI hétfőn a klubja honlapján közzétett Wiencek nyilatkozatból.

Hozzátette, élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de a jelenlegi helyzetben nem lenne jó érzés számára négy hetet az otthonától távol tölteni januárban.

A távirati iroda emlékeztetett, a 31 éves beálló 2009 óta 146 mérkőzésen szerepelt a nemzeti együttesben, amellyel a 2016-os riói olimpián bronzérmes, a 2019-es világbajnokságon negyedik lett.

Wiencek mellett a közelmúltban Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold és a horvát Domagoj Duvnjak is élesen kritizálta a torna megrendezését a világjárvány közepette. A német szövetség közölte, hogy a válogatott ott lesz Egyiptomban, de a játékosok maguk dönthetik el, hogy akarnak-e szerepelni a tornán – összegezte az MTI.

A férfi vb-t – amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos – január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A-csoportban január 15-én a Zöld-foki-szigetek, 17-én Uruguay, 19-én Németország együttesével találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett jut be – számolt be a hírügynökség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik