N. T. 2021.07.02 19:49 Frissítve: 2021.07.02 21:27

Férfi kézi: Székely Márton aláírt északmacedón csapatához – hivatalos

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, az északmacedón Eurofarm Peliszter férfi kézilabdacsapata is bejelentette Székely Márton leigazolását.

Székely Márton Észak-Macedóniában folytatja pályafutását (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

A 31 éves, 49-szeres magyar válogatott kapus egyéves szerződést kötött a Peliszterrel, amellyel július 19-én kezdi meg a felkészülést az új idényre. Hivatalos bemutatására azután kerít sort a klub, hogy megérkezett Bitolába.

Az Eurofarm Peliszter a következő idényben hazája bajnoksága és kupája mellett az Európa-ligában és a SEHA-ligában indul majd. Székelynek a 20 éves északmacedón Marko Kizikj lehet a poszttársa.

Székely az M1 aktuális csatornának elmondta: június végén váratlanul érte az északmacedón klub megkeresése, amely hazaigazoló egyiptomi kapusának a pótlására szemelte ki őt. Az elmúlt évekkel ellentétben minden bizonnyal sok játéklehetőséghez juthat, amely fő szempont volt számára a klubválasztásnál. Kiemelte, az utóbbi években rendre nemzetközi porondon is szerepelt az együttes, és mivel a játékoskeret gerince megmaradt, úgy készül, hogy egy erős csapat kapuját kell védenie.

„Volt francia, német, svájci és szlovén megkeresésem is, illetve konkrét ajánlatokat is kaptam, de mindvégig próbáltam olyan megoldásban gondolkodni, illetve olyan csapatra várni, amely megadja nekem az esélyt a minél több játéklehetőségre, illetve nemzetközi mérkőzésre. Ez nemcsak a saját karrierem, hanem a válogatott szempontjából is fontos” – mondta. Hozzátette, csak ebben az esetben képes felhívni magára a szakmai stáb figyelmét, hogy januárban számolhatnak vele a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Székely a 2020–2021-es idény második felében a Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként a Portóban szerepelt. Hiába vállalt azonban oroszlánrészt a bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzésében, a portugál klubnál úgy döntöttek, a nyártól nem tartanak igényt a szolgálataira.

2022.01.16 17:19:05

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar férfi kézilabda-válogatott roppant fontos győzelmet aratott második csoportmérkőzésén a részben hazai Eb-n.

2022.01.15 15:32:24

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már a félidőben hétgólos előnyt szerzett az ETO, és a másodikban sem vett vissza a lendületből.

2022.01.13 22:50:06

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Akkor is jött a kapkodás, amikor volt rá alkalom, hogy megfordítsák az állást.

2022.01.13 20:01:07

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar válogatott első mérkőzésén kikapott az új MVM Dome-ban az Európa-bajnokságon.