Férfi kézi: Székely Márton aláírt északmacedón csapatához – hivatalos

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 19:49
null
Székely Márton Észak-Macedóniában folytatja pályafutását (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, az északmacedón Eurofarm Peliszter férfi kézilabdacsapata is bejelentette Székely Márton leigazolását.

A 31 éves, 49-szeres magyar válogatott kapus egyéves szerződést kötött a Peliszterrel, amellyel július 19-én kezdi meg a felkészülést az új idényre. Hivatalos bemutatására azután kerít sort a klub, hogy megérkezett Bitolába.

Az Eurofarm Peliszter a következő idényben hazája bajnoksága és kupája mellett az Európa-ligában és a SEHA-ligában indul majd. Székelynek a 20 éves északmacedónMarko Kizikj lehet a poszttársa.

Székely az M1 aktuális csatornának elmondta: június végén váratlanul érte az északmacedón klub megkeresése, amely hazaigazoló egyiptomi kapusának a pótlására szemelte ki őt. Az elmúlt évekkel ellentétben minden bizonnyal sok játéklehetőséghez juthat, amely fő szempont volt számára a klubválasztásnál. Kiemelte, az utóbbi években rendre nemzetközi porondon is szerepelt az együttes, és mivel a játékoskeret gerince megmaradt, úgy készül, hogy egy erős csapat kapuját kell védenie.

„Volt francia, német, svájci és szlovén megkeresésem is, illetve konkrét ajánlatokat is kaptam, de mindvégig próbáltam olyan megoldásban gondolkodni, illetve olyan csapatra várni, amely megadja nekem az esélyt a minél több játéklehetőségre, illetve nemzetközi mérkőzésre. Ez nemcsak a saját karrierem, hanem a válogatott szempontjából is fontos” – mondta. Hozzátette, csak ebben az esetben képes felhívni magára a szakmai stáb figyelmét, hogy januárban számolhatnak vele a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Székely a 2020–2021-es idény második felében a Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként a Portóban szerepelt. Hiába vállalt azonban oroszlánrészt a bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzésében,a portugál klubnál úgy döntöttek, a nyártól nem tartanak igényt a szolgálataira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik