Férfi kézi SEHA-liga: az ukrán szövetség nem engedi a Zaporizzsja indulását

Vágólapra másolva!
2019.07.04. 18:01
A férfi kézilabda SEHA-liga szervezői kénytelenek új résztvevő után nézni, miután az ukrán szövetség nem engedélyezte a Motor Zaporizzsja indulását a regionális sorozatban.

A szövetség nem támogatja a Motor Zaporizzsja indulását a SEHA-ligában, miután az a világos álláspontunk, hogy Ukrajna területén nem lehet jelen olyan szervezet, amelynek a Gazprom a főszponzora. A kormány világosan döntött erről, s mi tiszteletben tartjuk” áll az ukrán szövetség közleményében. A szövetség nem támogatja a Motor Zaporizzsja indulását a SEHA-ligában, miután az a világos álláspontunk, hogy Ukrajna területén nem lehet jelen olyan szervezet, amelynek a Gazprom a főszponzora. A kormány világosan döntött erről, s mi tiszteletben tartjuk” áll az ukrán szövetség közleményében.

A SEHA-ligának gyorsan helyettes után kell néznie, vagy el kell gondolkodnia a létszám módosításán. Ez akár a Tatabánya lehetséges indulására is hatással lehet. A magyar szövetség a Veszprémhez hasonlóan a Tatabányának is megadta az engedélyt a részvételre, és a regionális liga vezetői is arról beszéltek június elején, hogy a magyar csapat esélyes az utolsó kiadó helyre. Hivatalos bejelentés azóta sem történt a Tatabánya kapcsán, és most már a Motor kiesésével keletkező űrt is be kell valahogy tölteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik