Férfi kézi NB I: Itt a lehetőség! – Bodó Richárd

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 18:17
null
Bodó Richárd szerint egész héten érezhető volt a csapaton, hogy jól megy a játék, tudatosan és összeszedetten játszik a Szeged (Fotó: Dömötör Csaba)
Számtani és lélektani előnybe került a címvédő Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntőben a láthatóan gödörben lévő Veszprémmel szemben, amelynek ez lehet a legrosszabb idénye az évtizedben, ha a bajnoki cím újra elúszik.

 

ANNYIRA A TUDÁSA ALATT JÁTSZOTT a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntő első mérkőzésén az OTP Bank-Pick Szeged otthonában, mint ebben az idényben még sosem. Csak egyszer vezetett, akkor is egy perc tizenöt másodpercig a meccs elején, azután végig a Tisza-partiaknál volt az előny. Illetve a második félidő elején is volt még két jó perce, de az is csak arra volt elég, hogy két gólra visszajöjjön, többre nem.

A hajrában pedig mintha el is engedte volna a meccset Momir Ilics együttese, amit abból a szempontból talán érthető is lenne, hogy a két győzelemig tartó bajnoki döntőben nem számít a gólkülönbség, így ha innentől két egygólos győzelmet arat, összességében az is elég. Ami viszont már csak azért is nagyon nehéz lesz, mert a veszprémiekkel ellentétben a Szeged ebben az idényben még nem játszott annyira tudatosan, összeszedetten és ellentmondást nem tűrően, mint pénteken.

„Nemcsak a meccsen, hanem egész héten éreztem a csapaton, hogy jól megy a játék, elöl és hátul is jól mozogtunk az edzéseken   – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után Bodó Richárd, a Szeged válogatott balátlövője. – Aztán a pályán is minden ideálisan alakult, az edzőnk jól mozgatta az együttest, Mikler Roli elképesztően védett, Blonz nem hibázott a heteseknél, a Veszprém pedig egyre jobban megérezte rajtunk, hogy ez a mi napunk, nem állunk le, és minden húzásunk bejön.”

A veszprémiek a második félidőben a hét a hat elleni támadójátékkal is próbálkoztak, de már azzal sem tudták visszahozni a reményt, főleg hogy senki sem tudott a csapat élére állni. Rasmus Lauge csak az első félidőben tartotta a lépést, és az újdonsült édesapán, Ligetvári Patrikon sem múlt semmi a védekezésben, ketten azonban kevesen voltak. A Szegedben nem is volt rossz teljesítmény, az olló így egyre jobban kinyílt, s 31–25-ös győzelmet aratott a bajnoki döntő nyitányán.

A döntő első mérkőzésén a kapusok közötti különbség jól érzékelhető volt, Mikler egymaga több lövést fogott meg, mint az ellenfélnél Rodrigo Corrales és Vladmimir Cupara együttvéve, de ez a jó hazai védekezésnek is volt köszönhető, mert a védők kiválóan lezárták a folyosókat. Ugyanakkor a kapusok közti különbség önmagában nem magyarázat a hatgólos veszprémi vereségre, náluk mintha mentálisan sem lett volna rendben minden.

„A második félidőben kockáztatniuk kellett, és éreztem, hogy mintha elbizonytalanodtak volna.    A védekezésünk kitűnően működött, főleg emberhátrányos helyzetben, kevés labdát adtunk el, így nemcsak lövésig tudtunk játszani, de a visszarendeződés is jobban működött, mint az elmúlt időben  – folytatta Bodó, aki igyekszik a helyén kezelni a sikert, hiszen a BL-negyeddöntővel ellentétben itt már csak a győzelem számít, a gólkülönbség nem, így magabiztos sikerével hiába került jobb helyzetbe a Szeged, Veszprémben senkinek sem könnyű nyerni. –  Nehéz idény van mögöttünk, de mindenki szeretné szépen befejezni, ha a klubban marad, ha nem. Most itt a lehetőség! Tudjuk, hogy nem adják ingyen a győzelmet Veszprémben, de mi azért megyünk oda, hogy nyerjünk.”

A második meccsre sokkal több kell az Építőktől sőt, mindent fel kell tennie, hogy feledtesse, negyven perc után miért tűnt úgy, hogy eldőlt a párharc a Szeged javára. Ha Veszprémnek ez a bajnoki cím is elúszik, ez lesz a klub legrosszabb idénye az elmúlt évtizedben, ami minden bizonnyal következményekkel jár. A bajnoki döntő második mérkőzése június 5-én, hétfőn, 18.30-kor kezdődik a Veszprém Arénában.

K&H LIGA, FÉRFIAK, BAJNOKI DÖNTŐ
2. mérkőzés (június 5.)

18.30: Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged, Veszprém Aréna
3. mérkőzés (június 9., ha szükséges)
20.30: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém, Pick Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik