Férfi kézi El: Chema Rodríguez csapata jutott fel a csúcsra

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 21:26
null
Petar Djordjics nyolc góllal segítette csapatát a döntőben (Fotó: Getty Images)
Végletekig kiélezett mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás után aratott 40–39-es győzelmet a Benfica a címvédő Magdeburg ellen a férfi kézilabda Európa-liga döntőjében.

 

 

A Chema Rodríguez, a férfi magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya által irányított portugál együttes az első félidőben többször is kétgólos előnyre tett szert, de a szünetre 15–14-re zárkózott a Magdeburg. A német csapat a második játékrészben fordított, három találattal is vezetett, de a mérkőzés hajrájában már hol itt, hol ott volt az előny. A Benfica aztán az utolsó támadásából egyenlített, így a rendes játékidő 32–32-es döntetlennel zárult.

A hosszabbításban a Benfica végig a mérkőzésben maradásért támadott, majd miután kiharcolta a második ráadást is, 38–37-nél fordított, és 40–39-re megnyerte az összecsapást, így a Magdeburg nem tudott címet védeni a sorozatban.

A bronzmérkőzés első félideje annak ellenére is szorosan alakult, hogy a lengyel Wisla Plock négy, majd öt góllal is vezetett, hiszen a Nexe 14–13-ra zárkózott a szünetre. A fordulás után 14–14-nél egyenlített a horvát csapat, de ezután ismét kinyílt az olló, a Plock hamar négygólosra növelte előnyét, 26–20-nál hattal is vezetett, azonban végül csak öttel, 27–22-re nyert a lengyel gárda.

Szita Zoltán, a Wisla Plock magyar átlövője három gólt lőtt a mérkőzésen.

KÉZILABDA
EURÓPA-LIGA
FINAL FOUR, DÖNTŐ
Benfica (portugál)–Magdeburg (német) 40–39 (15–14) – kétszeri hosszabbítás után
KORÁBBAN
BRONZMÉRKŐZÉS

Wisla Plock (lengyel)–Nexe (horvát) 27–22 (14–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik