Férfi kézi: egy év múlva, az Eb-n megdőlhet a nézőcsúcs

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 11:20
null
Jövőre nézőcsúcsot hozhat a férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitó mérkőzése a düsseldorfi Esprit Arénában (Fotó: Getty Images)
2024. január 10-én minden bizonnyal megdől a nézőcsúcs kézilabdában, ekkor rendezik ugyanis a jövő évi Európa-bajnokság nyitó mérkőzését. Bár az ellenfél még nem ismert, a házigazda németek több mint ötvenezer néző előtt kezdhetik a kontinensviadalt, új rekordot felállítva ezzel.

Mint a Német Kézilabda-szövetség honlapján napra pontosan egy évvel az Európa-bajnokság kezdete előtt beszámolt róla, már körülbelül 17 ezer jegyet vásároltak meg a 2024-es kontinensviadal nyitó mérkőzésére, melyet a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában rendeznek a házigazda németek részvételével.

Bár az ellenfél csak a május 11-i sorsoláson derül ki, de a jelenlegi állás szerint könnyedén megdőlhet a nézőcsúcs a találkozón, hiszen a létesítménybe 50 ezren férnek be.

„Nagy reményem van abban, hogy a német válogatott telt házas stadionban, több mint 50 ezer néző előtt játszik 2024. január 10-én” – fogalmazott Mark Schober, a Német Kézilabda-szövetség (DHB) ügyvezető igazgatója, kitérve arra is, hogy az aréna lelátóját közelebb viszik a pályához, így a szurkolóknak sem kell „távolról” nézniük az eseményeket.

A jelenlegi nézőcsúcsot egyébként a Rhein-Neckar Löwen és a HSV Hamburg 2014 szeptemberi német bajnokija tartja, melyet a frankfurti labdarúgóstadionban 44 189 néző előtt rendeztek meg.

A jegyértékesítés második fázisa egyébként a 2023. május 11-i sorsolás után nyílik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik