Férfi kézi Eb: édesapjára emlékezik a volt tatabányai szélső

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.24. 11:04
null
Édesapjára emlékezik a volt tatabányai szélső (Fotó: Török Attila)
Jól ismeri hazánkat a montenegrói férfi kézilabda-válogatott balszélsője, Milos Vujovics, aki a 2014–2015-ös idényben a Pécs, 2015 és 2020 között a Tatabánya játékosa volt, magyarországi karrierje alatt több mint ezer (!) gólt szerzett. A 28 éves kézilabdázó az Európa-bajnokságon eddig 23-szor volt eredményes, a labdaszerzésekre vonatkozó statisztikát (7) vezeti.

 

„Hat évet töltöttem itt, Magyarország a második otthonom, örülök, hogy ismét láthatom a barátaimat – mondta a Nemzeti Sportnak Vujovics, aki 2019-ben 180 találattal lett az NB I gólkirálya, jelenleg a Bundesliga-negyedik Füchse Berlint erősíti. – Tatabányáról sérülten igazoltam Németországba, utána jött a balesetem, így csaknem egy évet kellett kihagynom. Nehéz időszakon vagyok túl, de egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam az álmaimat.”

A tapasz (Fotó: sport.tv2.dk)
A tapasz (Fotó: sport.tv2.dk)

Milos Vujovics 2020 augusztusában kerékpárral tartott hazafelé a berliniek edzéséről, amikor egy jobbra kanyarodó kamionos nem vette észre és elütötte. Annak köszönhette az életét, hogy gyorsan reagált, még időben le tudott ugrani a biciklijéről. Az ütközéstől zúzódásokat szenvedett, megsérült a tüdeje, több bordája eltört, napokig az intenzív osztályon ápolták, mire elhagyhatta a kórházat.

A remek szélső pályafutását közben egy családi tragédia is beárnyékolta, miután autóversenyző édesapját korán elveszítette. Az emlékére minden meccsen egy Avanti (Előre) feliratú tapaszt tesz a cipőjére.

„Kétéves koromban halt meg. Avanti volt a beceneve, azóta ez lett a jelszavam, a családomnak meg akarom mutatni, hogy mindig velem van. Nagyon hiányzik”
tette hozzá a dán Tv2-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik