Férfi kézi BL: Még csak most jön a java - Nagy L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 18:13
Kettős győzelemmel jutott be az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután az idegenbeli sikert követően hazai pályán is legyőzte a francia PSG-t. Nagy László arra figyelmeztetett, sok munka vár még rájuk, ünnepelni pedig ráérnek később. Iváncsik Tamás eközben emlékeztetett arra, mennyi áldozatot és lemondást követelt tőlük álmuk valóra váltása.

„Még csak most jön a java, most kell nagyon összpontosítanunk – mondta Nagy László a találkozót közvetítő Digi Sportnak a győzelmet követően. – Tudtuk, hogy nehéz lesz a visszavágó, a párizsiak valóban masszívan védekeztek, és az első félidőben különösen megnehezítették a dolgunkat támadásban. De ahogy ők minket, úgy mi is tizenkét gólon tartottuk őket az első félidőben. A szünet utáni folytatásban tudtunk robbantani, ez döntött. Most mindenek előtt ki kell pihennünk a fáradtságunkat, és a négyes döntőig hátralévő bő egy hónapban felkészülni a feladatunkra. Ünnepelnünk most nem szabad, majd csak később.” Nagy László a találkozót közvetítő Digi Sportnak a győzelmet követően. – Tudtuk, hogy nehéz lesz a visszavágó, a párizsiak valóban masszívan védekeztek, és az első félidőben különösen megnehezítették a dolgunkat támadásban. De ahogy ők minket, úgy mi is tizenkét gólon tartottuk őket az első félidőben. A szünet utáni folytatásban tudtunk robbantani, ez döntött. Most mindenek előtt ki kell pihennünk a fáradtságunkat, és a négyes döntőig hátralévő bő egy hónapban felkészülni a feladatunkra. Ünnepelnünk most nem szabad, majd csak később.”

„Az első félidőben tizenkét gólt kaptunk, a remek védekezésünkkel mindent felülmúltunk, így támadásban belefért a különösen sok, tizenkét technikai hibánk is – értékelt Iváncsik Tamás. – Az idegenben megszerzett kétgólos előnyünkről tudtuk, hogy semmi különöset nem jelent, csak a győzelemben gondolkodtunk. A második félidőt remekül kezdtük, így a végén már belefértek a hibák, mert addigra megvolt a továbbjutás. Erről álmodtunk, de sok lemondást, áldozatot követelt tőlünk, hogy eljussunk idáig. Rengeteg munkát, utazást, sok időt töltöttünk távol a családjainktól. Tisztában voltunk azzal, hogy milyen súlya van ennek a meccsnek, köszönjük a közönségnek szurkolást, és mindenki másnak, aki mellettünk állt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik