Férfi kézi BL: „Legalább jól kell játszanunk” – Bodó a Flensburg-meccsről

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.12.03. 09:51
null
Bodó Richárd az Elverum ellen kilenc gólt dobott (Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország)
A Csurgótól kapott pofont Flensburgban feledtetné a Szeged, amely eddig még nem nyert a német csapat vendégeként a Bajnokok Ligájában.

 

Emberemlékezet óta nem kapott ki a Szeged hazai pályán a Veszprémen kívül hazai együttestől a bajnokságban – szombaton ezt a sorozatot a Csurgónak sikerült megszakítania, amely 33–30-as győzelmével fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el. Mondhatni, a somogyiak éltek a lehetőséggel, miután a mérkőzést 48 órával megelőzően a Pastor-csapat még a Bajnokok Ligájában szerepelt, így a vendégek frissebbek, gyorsabbak és sokkal pontosabbak voltak tapasztaltabb ellenfelüknél, amely a fertőzéshullám miatt egyelőre nehezen bírja a kettős terhelést. Nem merészség kijelenteni, nincs még egy klub, amely ennyire megszenvedte volna a koronavírus-járványt: a csongrádiak ugyanis két hónap alatt négyszer kerültek hatósági karanténba, négy Bajnokok Ligája- és nyolc NB I-es találkozójukat kellett elhalasztani, miközben négy játékosuk sérülés miatt dőlt ki hosszabb-rövidebb időre.

VÉLEMÉNY

BÁNHIDI Bence, a Szeged beállója    

„Az elmúlt napokban sokat beszélgettünk, mert nekünk is fájt a szombati vereség. Az ilyen beszélgetés mindig hasznos, erősíti a csapatszellemet. Fontos, hogy tanuljunk a hibákból, és ne visszafelé nézzünk, hanem csak előre, ugyanis nagy feladatok várnak ránk még ebben az évben, mint amilyen a Flensburg elleni találkozó. Erős csapat a német, ezt az elmúlt idényben testközelből megtapasztaltuk, ám mostantól szükségünk lesz idegenbeli bravúrokra is.”

Játszottak klasszikus jobbátlövő nélkül, egy kapussal, egy irányítóval, egyszerre két balszélsővel – a pontszerzésre azonban esélyük sem volt az első három BL-fellépésükön, ráadásul mindegyiket idegenben vívták. Bresztben pedig azzal a tudattal léptek pályára, hogy a hazaiaknál többen is betegséggel küszködtek, ám hiába tiltakoztak, az európai szövetség hajthatatlan maradt... Fehéroroszországból hazaérve újabb pozitív eseteket regisztráltak a Picknél, emiatt újra meg kellett szakítani a szakmailag nehezen értékelhető munkát, miközben az A-csoportban pont nélkül álló magyar gárdán a nyomás egyre csak nőtt. A jég végül a Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverum ellen tört meg a múlt héten, amikor a Szeged megszerezte első győzelmét a sorozatban, és ezzel elmozdult az utolsó helyről. Csütörtökön újabb idegenbeli meccs jön: a Flensburg otthonában viszont eddig nem sok babér termett a Tisza-partiaknak, eddig mindhárom összecsapásukat elveszítették – legutóbb februárban, amikor a négyes döntőt érő csoportmásodik hely is elúszott.

„Nem könnyű a váratlan vereség után mentálisan felkészülni egy ilyen kaliberű csapatra   – mondta a Nemzeti Sportnak az Elverum ellen kilenc gólt szerző balátlövő, Bodó Richárd, aki szerint az első Bajnokok Ligája-sikerüket követően sokan azt gondolták, hogy ismét sorozatban nyerik majd a mérkőzéseket, holott az ellenfelek nagy része továbbra is előrébb jár náluk: többen vannak, hosszabb ideje edzenek együtt és jobbak erőnlétileg.  – Szombaton egyszerre jött ki rajtunk sok minden: a fáradtság, a fásultság, az egész sztori, ami eddig velünk történt – a Csurgó pedig kihasználta ezt. Ahhoz, hogy átlendüljünk a holtponton, kellett volna még néhány játékos, de nem volt. Jó lenne javítani Flensburgban, ám ha nem is sikerül, legalább jól kell játszanunk, hogy nyugodt szívvel jöhessünk le a pályáról. Elkelne most a szurkolóink segítsége, belőlük erőt meríthetnénk, de ezzel sajnos nem számolhatunk. Egyelőre hullámzó a teljesítményünk, ezért még sokat kell dolgoznunk.”     

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
9. FORDULÓ
A-CSOPORT
18.45:
Flensburg-Handewitt (német)–Mol-Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel) 8 6 1 1 257–226 +31 13
2. Flensburg (német) 6 4 1 1 188–182 +6 9
3. Meskov Breszt (fehérorosz) 6 3 1 2 163–167 –4 7
4. Paris SG (francia) 6 3 3 190–184 +6 6
5. FC Porto Sofarma (portugál) 8 2 2 4 225–230 –5 6
6. Vardar Szkopje (északmacedón) 5 1 1 3 136–144 –8 3
7. MOL-PICK SZEGED 4 1 3 102–104 –2 2
8. Elverum Handball (norvég)514143–167–24 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik