NAGY PÉTER 2020.12.03 09:51 Frissítve: 2020.12.03 09:53

Férfi kézi BL: „Legalább jól kell játszanunk” – Bodó a Flensburg-meccsről

A Csurgótól kapott pofont Flensburgban feledtetné a Szeged, amely eddig még nem nyert a német csapat vendégeként a Bajnokok Ligájában.

Bodó Richárd az Elverum ellen kilenc gólt dobott (Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország)

 

Emberemlékezet óta nem kapott ki a Szeged hazai pályán a Veszprémen kívül hazai együttestől a bajnokságban – szombaton ezt a sorozatot a Csurgónak sikerült megszakítania, amely 33–30-as győzelmével fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el. Mondhatni, a somogyiak éltek a lehetőséggel, miután a mérkőzést 48 órával megelőzően a Pastor-csapat még a Bajnokok Ligájában szerepelt, így a vendégek frissebbek, gyorsabbak és sokkal pontosabbak voltak tapasztaltabb ellenfelüknél, amely a fertőzéshullám miatt egyelőre nehezen bírja a kettős terhelést. Nem merészség kijelenteni, nincs még egy klub, amely ennyire megszenvedte volna a koronavírus-járványt: a csongrádiak ugyanis két hónap alatt négyszer kerültek hatósági karanténba, négy Bajnokok Ligája- és nyolc NB I-es találkozójukat kellett elhalasztani, miközben négy játékosuk sérülés miatt dőlt ki hosszabb-rövidebb időre.

VÉLEMÉNY

BÁNHIDI Bence, a Szeged beállója    

„Az elmúlt napokban sokat beszélgettünk, mert nekünk is fájt a szombati vereség. Az ilyen beszélgetés mindig hasznos, erősíti a csapatszellemet. Fontos, hogy tanuljunk a hibákból, és ne visszafelé nézzünk, hanem csak előre, ugyanis nagy feladatok várnak ránk még ebben az évben, mint amilyen a Flensburg elleni találkozó. Erős csapat a német, ezt az elmúlt idényben testközelből megtapasztaltuk, ám mostantól szükségünk lesz idegenbeli bravúrokra is.”

Játszottak klasszikus jobbátlövő nélkül, egy kapussal, egy irányítóval, egyszerre két balszélsővel – a pontszerzésre azonban esélyük sem volt az első három BL-fellépésükön, ráadásul mindegyiket idegenben vívták. Bresztben pedig azzal a tudattal léptek pályára, hogy a hazaiaknál többen is betegséggel küszködtek, ám hiába tiltakoztak, az európai szövetség hajthatatlan maradt... Fehéroroszországból hazaérve újabb pozitív eseteket regisztráltak a Picknél, emiatt újra meg kellett szakítani a szakmailag nehezen értékelhető munkát, miközben az A-csoportban pont nélkül álló magyar gárdán a nyomás egyre csak nőtt. A jég végül a Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverum ellen tört meg a múlt héten, amikor a Szeged megszerezte első győzelmét a sorozatban, és ezzel elmozdult az utolsó helyről. Csütörtökön újabb idegenbeli meccs jön: a Flensburg otthonában viszont eddig nem sok babér termett a Tisza-partiaknak, eddig mindhárom összecsapásukat elveszítették – legutóbb februárban, amikor a négyes döntőt érő csoportmásodik hely is elúszott.

„Nem könnyű a váratlan vereség után mentálisan felkészülni egy ilyen kaliberű csapatra   – mondta a Nemzeti Sportnak az Elverum ellen kilenc gólt szerző balátlövő, Bodó Richárd, aki szerint az első Bajnokok Ligája-sikerüket követően sokan azt gondolták, hogy ismét sorozatban nyerik majd a mérkőzéseket, holott az ellenfelek nagy része továbbra is előrébb jár náluk: többen vannak, hosszabb ideje edzenek együtt és jobbak erőnlétileg.  – Szombaton egyszerre jött ki rajtunk sok minden: a fáradtság, a fásultság, az egész sztori, ami eddig velünk történt – a Csurgó pedig kihasználta ezt. Ahhoz, hogy átlendüljünk a holtponton, kellett volna még néhány játékos, de nem volt. Jó lenne javítani Flensburgban, ám ha nem is sikerül, legalább jól kell játszanunk, hogy nyugodt szívvel jöhessünk le a pályáról. Elkelne most a szurkolóink segítsége, belőlük erőt meríthetnénk, de ezzel sajnos nem számolhatunk. Egyelőre hullámzó a teljesítményünk, ezért még sokat kell dolgoznunk.”     

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
9. FORDULÓ
A-CSOPORT
18.45:
Flensburg-Handewitt (német)–Mol-Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
 1. Kielce (lengyel) 8 6 1 1 257–226 +31 13
 2. Flensburg (német) 6 4 1 1 188–182   +6   9
 3. Meskov Breszt (fehérorosz) 6 3 1 2 163–167   –4   7
 4. Paris SG (francia) 6 3 3 190–184   +6   6
 5. FC Porto Sofarma (portugál) 8 2 2 4 225–230   –5   6
 6. Vardar Szkopje (északmacedón) 5 1 1 3 136–144   –8   3
 7. MOL-PICK SZEGED 4 1 3 102–104   –2   2
 8. Elverum Handball (norvég)514143–167–24  2

 

2021.01.17 01:39:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Vagy ha mégsem, talán jobban tesszük, ha megőrizzük a sportot jobb időkre. Mert egy mérkőzésnek, versenynek normális esetben azzal a céllal vágunk neki, hogy megnyerjük, nem azzal, hogy megússzuk, túléljük valahogy.

2021.01.16 15:19:21

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Idegenben nyerni tudott az FTC, de hazai pályán négygólos vereséget szenvedett.

2021.01.15 22:18:12

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A jelenlegi helyzetben minden tiszteletet megérdemel Elek Gábor – az immár egyedüli szövetségi kapitány –, hogy elfogadta a saját karrierjében vízválasztónak tekinthető megbízást.

2021.01.15 22:15:03

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Közel került az összeomláshoz.

2021.01.15 19:41:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Gulyás István csapata a koronavírus-fertőzés sújtotta Zöld-foki-szigetek ellen nyert hét góllal.