Férfi kézi BL: Karabatic katéter után vállalta a játékot

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 15:04
null
Luka Karabatic nem akart lemaradni a visszavágóról (Fotó: AFP)
Két francia csapat, a Paris Saint-Germain és a Nantes mellett a spanyol Barcelona és a dán Aalborg jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Luka Karabatic a PSG mérkőzésének reggelén még kórházban volt, míg az Aalborg révén kilenc év után lesz újra dán csapat Kölnben. 

A férfi kézilabda BL negyeddöntői közül a francia Paris Saint-Germain és a német THW Kiel összecsapása emelkedett ki. A PSG hazai pályán 34–28-ra győzött a címvédő ellen, összesítésben pedig 63–59-cel jutott tovább. A visszavágó egyik hőse a kétszeres világbajnok beálló, Luka Karabatic volt, aki a mérkőzést megelőző napját kórházban töltötte vesekő miatt. A kiváló védő hétfő éjjel érzett fájdalmat a hátában, ezt követően taxival ment be a klinikára, ahol kedden katétert helyeztek fel neki.

„Amikor a meccs napján felkeltem, imádkoztam, hogy a fájdalom megszűnjön. Mindent meg akartam tenni, hogy ott legyek a pályán, hiszen az ilyen pillanatokért él az ember. Elképesztő, mire képes az ember feltüzelt állapotban, mindent elfelejt, még a fájdalmat is”árulta el a L'Équipe-nek Luka Karabatic, aki a Kiel elleni találkozót követő napon hosszabbította meg a szerződését 2024-ig.

A PSG mellett a Nantes lesz a kölni final four másik francia résztvevője. Alberto Entrerríos együttese csütörtökön 32–30-ra kapott ki Veszprémben, de 62–60-as összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. Sajtóhírek szerint a gárda 41 esztendős legendája, a korábban a Veszprémet is erősítő északmacedón világsztár, Kiril Lazarov szerződését egy évvel meghosszabbították.

„Boldogok vagyunk, lenyűgöző érzés. Ilyet sosem értem még el edzőként. Örülök a játékosok teljesítményének ebben a nagyon nehéz arénában. Néha úgy éreztük, hogy lehetetlen túljutnunk a Veszprémen a visszavágón. Keményen készültünk a héten, mert tudtuk, hogy mi vár ránk. Kapusainknak nem volt sok védése ma, így jól kellett játszanunk elöl. Összességében jó volt a csapat, jól harcoltunk és megtettük azt, ami a final fourhoz kell” – olvasható Alberto Entrerríos nyilatkozata a Veszprém honlapján.

A Barcelona az idegenbeli négygólos sikert követően hazai pályán nagyon sima, 40–28-as győzelmet aratott a fehérorosz Meskov Breszt ellen. A katalánok ebben az évadban mind a 18 BL-meccsüket megnyerték, és kilencedik alkalommal kerültek be a négyes döntőbe, amivel vezetik ezt a rangsort.

A negyeddöntők másik meglepetése az Aalborg továbbjutása a német Flensburg ellen. A dán bajnok ugyan kikapott szerdán 33–29-re idegenben, de 55–54-es összesítéssel bejutott története első final fourjába. Kölnben egyébként 2012 óta nem volt dán klub, akkor az AG Köbenhavn a harmadik helyen végzett.

„Ez fantasztikus, egy hatalmas megváltás. Nehéz elmondani, mit érzünk. A továbbjutás óriási ajándék mindazoknak, akik sok-sok éven át fáradoztak a csapatért. Nagy mérföldkő ez” – mondta el Stefan Madsen, az Aalborg vezetőedzője a dán TV2-nek.

A Flensburg trénere, Maik Machulla kiemelte, nagyon csalódottak, hogy nem sikerült bejutniuk a legjobb négy közé.

A Bajnokok Ligája elődöntőinek párosítását május 25-én, 11 órától sorsolják ki.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
Nantes (francia)–TELEKOM VESZPRÉM 32–28 30–32 62–60
THW Kiel (német)–PSG Handball (francia) 31–29
28–34 59–63
Aalborg Handbold (dán)–Flensburg (német) 26–21 29–33 55–54
Meskov Breszt (fehérorosz)–Barca (spanyol) 29–33 28–40 57–73

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik