Férfi kézi: az anyagi nehézségek továbbra is fennállnak Tatabányán

Vágólapra másolva!
2021.01.08. 14:43
null
A játékosok zokszó nélkül dolgoznak Tatabányán (Fotó: Tumbász Hédi)
Továbbra sincs változás, Tatabányán nincs pénz, a férfi kézilabdacsapat ennek ellenére elkezdte az edzéseket, a vezetők pedig megoldást keresnek.

Még sosem volt olyan nehéz helyzetben a Grundfos Tatabánya, mint most. Vladan Matics edző ahhoz már hozzászokott, hogy évről évre új csapatot kell építenie, a gárda pedig az elmúlt évben ahhoz, hogy akkor is ki tudjon állni és fel tudja venni a harcot az ellenfelekkel, ha koronavírus-fertőzés miatt több ember nem bevethető. Arra azonban sem az edző, sem a játékosok nem képesek, hogy a klub nehéz anyagi helyzetét orvosolják.

NEM TUDNAK MÁST TENNI, MINT REMÉNYKEDNEK
Vladan MATICS, a Tatabánya edzője : „Hétfőn kezdtük újra az edzéseket, de hiányos a keret, nyolc játékos nincs velünk, köztük hat magyar válogatott, valamint a lengyel Piotr Wyszomirski és a montenegrói Milos Bozsovics. A szlovák Michal Martin Konecny viszont már visszajött, miután a magyarok elleni meccset törölték, így kapusunk legalább van. Hornyák Bence sem marad sokáig, ő a juniorválogatott felkészülésére megy majd, így hét-nyolc játékossal tudok dolgozni. A hangulat nyilván nem olyan jó, nem vagyunk vidámak, aminek elsősorban a bizonytalanság az oka. Várjuk a választ, hogy hogyan tovább, mi lesz velünk és a klubbal, de egyelőre nem kaptunk semmilyen jelzést. Nem tudjuk, mi lesz, ennek ellenére mindenki profin készül, délelőtt erőnléti, délután labdás edzéseket végzünk, amihez néhány fiatal játékos is csatlakozik. Nem tudunk mást tenni, csak reménykedünk, hogy minden megoldódik, ez a helyzet eleve borzasztó, szezon közben meg pláne nehéz és bonyolult mindannyiunknak.”

A pénzügyi problémákkal járó bizonytalanság lassan másfél évvel ezelőtt, 2019 őszén kezdődött Tatabányán, azóta csak részleges megoldások születtek, a játékosok több mint egy évig zokszó nélkül dolgoztak. Ráadásul nem akárkikről van szó, a klub hat kézilabdázót ad az egyiptomi világbajnokságra készülő magyar válogatott keretébe, és kiemelten fontos, hogy ők klubszinten is együtt tudjanak játszani éveken keresztül.

A bomba a múlt hónapban, karácsony előtt robbant, amikor néhány kulcsjátékos – köztük Balogh Zsolt és Győri Mátyás – is úgy nyilatkozott, hogy hónapok óta nem kapnak fizetést, és még csak ígéretet sem, hogy rendeződik a helyzet. Ez a csapat szétesésével fenyeget, de ahhoz képest, hogy lassan egy hónapja történt, továbbra sincs megoldás az ügyben, az pedig a magyar kézilabdának sem tesz jót, ha válogatott játékosok arra kényszerülnek, hogy ilyen bizonytalanságban, jövőkép nélkül dolgozzanak tovább, ráadásul ugyanolyan eredménykényszerben.

Megkerestük a tatabányai klub vezetőit is, hogy megtudjuk, várható-e a közeljövőben bármilyen változás, és azt a választ kaptuk, hogy a nehézségek továbbra is fennállnak, de a vezetőség mindent elkövet annak érdekében, hogy mihamarabb megoldást találjon. Hogy mi vezetett idáig, annak okai homályosak, de a klub irányítóit eddig sem hibáztatta senki, mostanra viszont odáig jutottunk, ha a helyzet rövid időn belül nem változik, tényleg kérdéses lesz a Bányász jövője.

A TATABÁNYA MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAI

Ancsin Gábor (jobbátlövő), Balogh Zsolt (jobbátlövő), Bartucz László (kapus), Győri Mátyás (irányító), Hornyák Péter (jobbszélső), Juhász Ádám (irányító), Sipos Adrián (beálló, védő), Sunajko Stefan (balszélső), Zdolik Bence (balátlövő)
*a vastagon szedett játékosok tagjai a 2021-es világbajnoki keretnek     

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik