Férfi kézi: A srácok két hétig a nappaliban edzettek – Szilágyi Viktor kifakadt

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.19. 20:02
null
Szilágyi Viktor dühös a kézilabda Bundesliga döntéshozóira (Fotó: AFP)
A német THW Kiel kézilabdacsapatának magyar sportigazgatója, Szilágyi Viktor kemény kritikát fogalmazott meg a kézilabda Bundesligában alkalmazott biztonsági szabályokkal szemben – írja a Sportschau. Csapata egy játékos koronavírus-fertőzése miatt két hétre karanténba került, a keretnek pedig ennek lejártát követően mindössze egy napja lett volna együtt edzenie az SC Magdeburg elleni bajnoki előtt.

 

A srácok két hétig a nappaliban edzettek, nem mehettek ki futni, és csak a labdát a falnak dobálva gyakorolhatták a lövéseket” – panaszolta Szilágyi Viktor az északnémet közmédiának, az NDR-nek.

„Hiányolom a döntésből az arányosságot és a tapintatosságot” – bosszankodott a sportigazgató, miután csapata csütörtökön és pénteken is megpróbált különengedélyt szerezni, hogy együtt edzhessen – sikertelenül.

„A járvány leküzdésére vonatkozó jelenlegi állami rendelet nem rendelkezik úgynevezett karanténpótló intézkedésekről a hivatásos sportolók számára” – magyarázta a probléma okát Szilagyi.

A csapat így csak szombaton térhet vissza a csarnokba, a Magdeburg elleni hazai mérkőzés pedig vasárnap 16 órakor kezdődne. A Kielnek egyetlen alternatívája maradt: nem állni ki a találkozóra. A játékosokat az erről szóló döntésről csütörtök délután videokonferencián tájékoztatták, miután több sportszakember is aggodalmát fejezte ki a megnövekedett sérülésveszély miatt.

„Kivétel nélkül minden játékosunk felszólalt az ellen, hogy játék nélkül dőljön el a találkozó. Ez is mutatja a kiemelkedő hozzáállásukat” – dicsérte a körülmények ellenére is játszani akaró keret mentalitását Szilágyi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik