PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2022.01.18 23:44 Frissítve: 2022.01.23 22:22

A hatodik napon – Pietsch Tibor jegyzete

 

Miután az ember kikáromkodta magát, mint a kocsis, elkezdte keresni a szavakat.

Mivel jó ideig nem találta még, átkozódott tovább...

Keveredett benne a düh, a csalódottság és az értetlenség.

 
Összetört álmok: kikaptunk Izlandtól, számunkra vége az Eb-nek
Gulyás István: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel

Dühös volt, mert a sorsdöntő mérkőzést nem az izlandiak nyerték meg, hanem mi veszítettük el. Nem kell mind a hatvan, elég csak az utolsó két percet visszanézni ahhoz, hogy erről bárki megbizonyosodjon. Kihagyott hetes, meg nem adott gól vonalra lépés miatt, elkapkodott utolsó támadás – ha akart, akkor sem tudott volna többet hibázni a magyar válogatott...

Csalódott volt, mert hitt, szentül hitt abban, amit az Európa-bajnokság előtt úton-útfélen hallott: ennek a magyar válogatottnak legalább a legjobb nyolc, de inkább a négy között van a helye. Aztán szembejött a valóság: még a tizenkettőbe sem fér be.

S értetlenkedett: hogyhogy nem akadt valaki, aki a legfontosabb szituációkban a sereg élére állt volna?! Félreértés ne essék, a kispadon ugyanúgy nem volt vezér, mint a pályán. Azért van például időkérés, hogy a kritikus pillanatokban éljenek vele az edzők. Márpedig kritikus pillanatokból nem volt hiány a mieink meccsein – időkérésből annál inkább.

Nem vitás, akart a csapat, ment előre lankadatlanul, mindhárom mérkőzésen az utolsó másodpercig küzdött. Más kérdés, hogy ez a minimum. Hogy a maximum mi lett, azt meg láttuk. A forró szív megvolt, de a hideg fej sokszor hiányzott, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá, sem játékos, sem szakember nem húzta be a kéziféket – a nagy rohanásnak, a nagy akarásnak hatalmas nyögés lett a vége.

Hiába töltötték meg újra és újra a nézők a csarnokot, hiába tombolt sokszor felállva húszezer drukker, hiába idézte a hangulat a tavaly nyári labdarúgó Európa-bajnokságét, olybá tűnt, a hazai pálya előnyét nem élvezte a magyar válogatott. E helyütt nem elsősorban az Izland elleni mérkőzésen meglehetősen furcsa, a mieinkre nézve hátrányos ítéleteket hozó spanyol bírókról van szó, sokkal inkább arról, hogy a jelek szerint több játékosunk képtelen volt megbirkózni azzal a nyomással, amivel a hazai környezet párosult. Mindezt azért is sajnálhatják, mert félő, egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt ez a pályafutásukban...

Amilyen gyors, olyan keserves véget ért számunkra az Európa-bajnokság. Két és fél hetes elfoglaltságot terveztünk, hat nap lett belőle.

Kár, nagyon nagy kár érte.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2022.05.21 23:29:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az idén is kalkulálható, ha nem is három, hanem kettő, a végletekig feszült, fordulatos összecsapás, a teljes kézilabdás év méltó lezárása, csúcsra járatása. Általában ez a fő érv mindenféle playoff, ráadás mellett. Az ellenérv pedig úgy szól, hogy mesterségesen gerjesztett izgalom ez, olyan, mintha a maratoni futás mezőnyét 42 kilométerhez érve arra köteleznék, várják be egymást, aztán az utolsó, nem egészen kétszáz méternek veselkedjenek neki egyszerre, hadd szórakozzon a nép.

2022.05.20 18:02:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az FTC 22 góllal nyert a Vác ellen • Kovács Anna és Triscsuk Krisztina is pályafutása utolsó meccsét játszotta.

2022.05.18 22:06:33

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást.

2022.05.17 16:36:22

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), VARGA ÁDÁM (percről percre)

A Veszprém ugyan kikapott Dániában, de nem forgott veszélyben a továbbjutása.

2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.