A Szegedtől érkező szlovén válogatott irányítóval erősít a Győr

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 10:26
Dean Bombac a Győrnél folytatja pályafutását (Fotó: Facebook/Győri ETO-UNI FKC)
A Győri ETO-Uni FKC férfi kézilabdacsapata átigazolta a szlovén válogatott irányítót, Dean Bombacot.

A Győri ETO-Uni FKC férfi kézilabdacsapat a 2024–2025-ös idényben a legmagasabb osztályban szerepelhet. Ehhez mérten a Győr a honlapján jelentette be, hogy a szlovén válogatott irányító, Dean Bombac 2024 nyarától csatlakozik a klubhoz.

„Nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk. Számítunk Dean-ra a pályán és a pályán kívül is a klub céljainak megvalósításában. A Győr egy szisztematikusan építkező klub és víziónkba Dean személye és szerepe egy fontos építőkő, melyre szélesebb körben építkezünk majd. Dean és Mátés István irányítják a jövő évi csapatot, akik együttesen megtestesítik a tapasztalatot, a magas szintű tudás és a kitartást” – nyilatkozta Uhlig Rita, a Győri ETO-Uni FKC ügyvezetője.

A 35. életévét nemrégiben betöltő Dean Bombac az OTP Bank-Pick Szegedtől igazol Győrbe. Bombac Szlovénia mellett játszott Lengyelországban a Kielce csapatában is, karrierje során lengyel, szlovén és magyar bajnokságot, illetve kupát is nyert. A szlovén válogatottnak 2007 óta tagja, legjobb eredményét 2020-ben érte el, amikor az Európa-bajnokságon negyedik lett a nemzeti együttessel.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy újjáépülő, nagy múltú klubhoz. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot, a szurkolókat és magát Győrt. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, nemcsak a csapat, hanem Győr városa is éhes arra a sikerre, hogy az ETO a legmagasabb osztályban újra csillagként tündököljön a férfi kézilabdában. Az előzetesen folytatott tárgyalások alapján teljesen biztos vagyok abban, hogy a klub magas célokkal és elvárosokkal áll a jövőre nézve. Szeretem a kihívásokat és örömmel veszek részt a célok megvalósításában. Boldog vagyok, hogy karrieremet továbbra is Magyarországon folytathatom, egy olyan városban, ahol a kézilabda sportágnak nagy hagyománya és nagy tisztelete van mind női, mind pedig férfi vonalon. A győri férfi kézilabdának múltja van, de én személy szerint azon fogok dolgozni, hogy stabil jövője is legyen. Ezen fogunk dolgozni közösen együtt a következő szezonban. Találkozzunk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a mérkőzések alkalmával a következő szezonban!” – idézi Dean Bombacot a klub honlapja.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik