Szemerey Zsófi klubtörténelmi meneteléssel búcsúzna az óváriaktól mindhárom fronton

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 10:53
Szemerey Zsófi (jobbra) eddigi legjobb idényét futja a Mosonmagyaróvárral (Fotó: Török Attila)
A tíz éve alapított mosonmagyaróvári csapat kedden először jutott be a négyes döntőbe a Magyar Kupában, s éremért harcolhat a bajnokságban és az Európa-ligában is. A nagyszerű szereplésről az idén nyáron a francia bajnok Metzhez szerződő Szemerey Zsófi beszélt lapunknak.

 

Bár a decemberi vb-n megsérült, hamar visszatért a pályára, és azóta is az ellenfél lövőinek réme Szemerey Zsófi, a Motherson-Mosonmagyaróvár válogatott kapusa. A játékos eddig nagyszerű idényt fut csapatával, amely csak két ponttal van lemaradva a listavezető Ferencváros mögött a bajnokságban, az Európa-liga csoportkörében jelenleg is továbbjutásra áll, míg a Magyar Kupában – tízéves fennállása során először – bejutott a négyes döntőbe.

„Kemény zúzódás volt, jól vagyok, de még érzem a térdemet. Az itthoni orvosok azt mondták, ez nagyjából három-négy hónapig eltarthat, de minden rendben lesz – mondta a Nemzeti Sportnak Szemerey Zsófi.Mindent egybevéve mondhatom, hogy ez a legjobb idényem eddig. De még nagyon hosszú sorozat áll előttünk, és most jön csak a java.”

A mosonmagyaróváriaknál még mindig érezteti hatását a Spanyolországban elkapott vírusfertőzés, ennek ellenére a másodosztályban újoncként feljutó helyen álló Esztergom vendégeként kedden kiharcolta a csapat a négy közé jutást a kupában. A négyes döntő sok játékosnak az első lesz pályafutásában.

„Többen még mindig iszonyú gyengék vagyunk, nagyon sokat kivett belőlünk a betegség. Noha csak három napig tartott, máig érezzük a hatását. Néhányan már szerepeltünk a négyes döntőben, úgyhogy igyekszünk átadni a többieknek a tapasztalatainkat.”

A kérdésre, miszerint evés közben mennyire jött meg az étvágy, a 29 éves játékos csak annyit felelt: a következő feladatokra, jelen esetben a Málaga elleni meccsre és a visszavágásra koncentrálnak, edzőjük, Gyurka János pedig nem is engedi, hogy túlságosan előre tekintsenek.

Az évad végén távozó Szemerey mindenesetre azt elárulta, milyen eredményekkel és éremkollekcióval szeretne elbúcsúzni a három sorozatban is a dobogóért versenyző Mosonmagyaróvártól.

„Ez csak rajtunk múlik. Amit mindenképpen szeretnénk elérni, az a bajnoki bronzérem. Kecsegtető a második hely, de nem reális, és igyekszünk a földön maradni. Azt a célt azonban mindenképpen teljesítenénk, hogy az idényben senki se vigyen el pontot az UFM Arénából. Nehéz feladat, hiszen még vár ránk egy Fradi-meccs, de szeretnénk megnehezíteni a dolgát, és beleszólni a nagyok versenyébe – fogalmazott, majd válaszában a másik két sorozatra is kitért. – A kupában bármi megtörténhet, ez azon múlik, éppen ki milyen állapotban van, hogyan tud regenerálódni. Ebből a szempontból előny lehet, hogy fiatal csapat vagyunk. Ami az Európa-ligát illeti, bízom benne, hogy meglesz a továbbjutás, a vágyott négyes döntőbe kerülés pedig már két meccsen dől el.”

Szemerey Zsófi az eligazolása kapcsán úgy nyilatkozott, a Metz már évekkel korábban megkereste, de most érezte magát annyira stabilnak és tapasztaltnak, hogy bele merjen vágni a légióséletbe.

„Nehéz lesz, ám nagyon várom. Vámos Petrával tartottuk a kapcsolatot, de önállóan döntöttünk, a másik nem volt befolyásoló tényező, ő hamarabb aláírt. Biztosan segítség lesz, hogy nem leszünk egyedül, de vagyunk annyira kommunikatívak, hogy a beilleszkedéssel nem lesz gondunk – mondta a francia bajnokkal 2+1 évre szerződő játékos. – Olyan kézilabdázók közé megyünk, akik már nagyon várják, hogy együtt játsszunk, ez szintén könnyebbség.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik