Női kézi: „Sokkolta, nagyon rosszul érintette a csapatot Lekics sérülése”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.01.21. 09:57
null
Andrea Lekics csak a tanácsaival tudott segíteni csapattársainak a Ferencváros Ljubljana elleni BL-meccsén, amelyet a zöld-fehérek 28–26-ra elvesztettek. A találkozó után a klasszis irányító kéztörése miatt több játéklehetőséget kapó Kukely Anna és Simon Petra értékelt az NSO Tv-nek, illetve beszélt vezérük elvesztéséről.

„Abszolút sokk volt, és nagyon rosszul érintette a csapatot. De ilyen a sport, el kell fogadnunk, bármikor jöhet egy sérülés. Túl kell ezen lendülnünk és folytatunk kell tovább a munkát” – mondta arról Kukely Anna, hogyan érintette a Ferencváros női kézilabdázóit vezérük, Andrea Lekics elvesztése, aki a Vasas elleni bajnokin szenvedett kéztörtést. 

A klasszis irányító a Ljubljana elleni BL-meccsen a kispadon ülve csak tanácsaival tudta segíteni a társakat, videónkban Kukely mellett az ezúttal szintén sok játéklehetőséget kapó Simon Petra is elmondta, mennyit jelentett nekik egy-egy tanácsa, a meglátásai. Emellett természetesen a két játékos beszélt a 28–26-os vereség okairól, illetve saját játékukat is górcső alá vették. 

IDŐ KELL, HOGY ALKALMAZKODJUNK A LEKICS NÉLKÜLI JÁTÉKHOZ – ALLAN HEINE

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 11. FORDULÓ
B-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–KRIM MERCATOR LJUBLJANA (szlovén) 26–28 (14–17)
Érd, Érd Aréna, 2000 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
FTC: Janurik – Malestein 2, Edwige, Tomori, Cvijics, Bölk 3, Márton G. 3. Csere: Böde-Bíró (kapus), Simon P. 1, KLUJBER 8 (2), KUKELY A. 6, Kisfaludy, Hársfalvi 3. Edző: Allan Heine
LJUBLJANA: VOJNOVIC – Radicsevics 2, B. Lazovic, GRBICS 9, Brnovics 1, DMITRIJEVA 9, MAVSAR 6. Csere: Arenhart (kapus), Spreitzer, Varagic 1, Klemencic, Pineau, Stanko. Edző: Dragan Adzsics
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 10. p.: 4–5. 17. p.: 7–7. 19. p.: 7–10. 23. p.: 10–14. 27. p.: 13–15. 37. p.: 15–21. 44. p.: 20–24. 49. p.: 22–27. Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Minden vereség fájdalmas, de ez főleg az, hiszen még az utolsó másodpercekben is volt esélyünk. Kicsit úgy érzem, szerencsétlenek voltunk a mérkőzés bizonyos periódusaiban, ám összességében a Krim kontrollálta a meccset. Arra büszke vagyok, hogy a lányok nem adták fel, végig küzdöttek. Kis szerencsével meglehetett volna legalább az egy pont.
Dragan Adzsics: – Nagyon jó mérkőzést játszott a két csapat, külön kiemelném a hangulatot, ami az arénában volt. Köszönjük a szurkolóknak! A lányok a maximumot nyújtották az egész találkozón, így megérdemelten győztünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik