Női kézi: saját kérésére távozik az FTC-től Martin Albertsen

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 10:33
null
Saját kérésére távozik az FTC éléről Martin Albertsen (Fotó: Koncz Márton)
A Ferencváros női kézilabdacsapata saját kérésére szerződést bontott Martin Albertsen vezetőedzővel. A fradi.hu beszámolója szerint a dán szakember helyét ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át.  

 

Mint ismert, az FTC-Rail Cargo Hungaria 24–24-es döntetlent játszott legutóbb a bukaresti Rapiddal a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A magyar csapat ekkor szerezte meg első pontját a mostan kiírásban, mivel az első három mérkőzését elveszítette, így pillanatnyilag a továbbjutást nem érő hetedik helyen áll csoportjában.

Martin Albertsent júniusban nevezték ki a Ferencváros női kézilabdacsapatának élére, mivel elődje, Elek Gábor tizenöt év után távozott a posztjáról. Albertsen korábban irányította a svájci női válogatottat, valamint hazájában a Viborgnál, a Randersnél és a Köbenhavn Handboldnál is dolgozott, míg Németországban öt évi volt a Bietigheim szakvezetője. Az előző idényben BL-ezüstérmet szerző FTC komolyan invesztált Albertsen megszerzésébe, ugyanis a zöld-fehéreknek ki kellett vásárolniuk a dán szakembert a Svájccal 2024-ig szóló szerződéséből.

Albertsen munkába állásakor azt nyilatkozta lapunknak, hogy szeretné a sok futásra helyezni a hangsúlyt. Már akkor is kérdés volt, hogy az idősebb játékosokat is magában foglaló keret mennyire alkalmas erre a változtatásra. Az első bajnokikon aztán látható is volt az új stílusirány. A bajnokságban a zöld-fehérek az eddigi négy bajnokijukat egyaránt megnyerték, igaz, a komoly ellenfelek közül egyedül a Mosonmagyaróvárral találkoztak, azonban a BL-ben már egyáltalán nem tudták megmutatni az új irányt.

A 3. fordulóban az FTC-Rail Cargo Hungaria a Ljubljana otthonában szenvedett vereséget. Már ekkor voltak arra utaló jelek, hogy a dán edző nincs egy hullámhosszon a csapatával. Aztán a Ferencváros legutóbbi BL-meccsét megelőzően már senki nem nyilatkozhatott lapunknak. A Rapid elleni találkozó előtt Paál László szakosztály-igazgató beszélt Albertsen helyett a Sport Tv-ben.

A bukaresti Rapid elleni döntetlen alkalmával a szurkolók is hangot adtak nemtetszésüknek. A bemutatásnál kifütyülték Albertsent, majd a drámai és csalódást keltő végjáték után a lelátókon zúgott az„Auf Wiedersehen”rigmus.

Ezek után jött a mostani bejelentés, hogy Albertsen saját kérésére távozik. A dán Tv2 megkereste a szakembert, aki azonban elmondta, nem mehet bele a részletekbe a szakításról, azt ugyanakkor megerősítette, hogy maga kezdeményezte az elválást. Helyét ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át a Fradinál, amely szombaton a Vácot fogadja az NB I-ben. Utána válogatott szünet következik, amely némi lehetőséget ad a klubnak a sorok rendezésére.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ikast 4 4 137–121 +16 8
2. Ljubljana 4 3 1 133–104 +29 6
3. Esbjerg 4 3 1 124–125 –1 6
4. Metz 4 2 2 143–119 +24 4
5. Vipers 4 2 2 134–114 +20 4
6. Rapid Bucuresti 4 1 1 2 105–114 –9 3
7. FTC 4 1 3 101–131 –30 1
8. Lubin 4 4 89–138 –49 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik