Női kézi: Schatzl Nadine a BL-döntőben vágna vissza a Ferencvárosnak

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 10:43
A Győri Audi ETO KC sorozatban hetedszer, az FTC-Rail Cargo Hungaria először jutott be a női Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A két együttes már az elődöntőben összekerülhet a keddi sorsoláson, Schatzl Nadine, az FTC korábbi, az ETO jelenlegi játékosa azonban annak örülne, ha a döntőben vághatna vissza csapata a Magyar Kupa-vereségért.

Nem számított könnyű mérkőzésre az Odense ellen Schatzl Nadine, de aligha bánja, hogy jó játékkal könnyedén nyert a Győri Audi ETO KC (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem számított könnyű mérkőzésre az Odense ellen Schatzl Nadine, de aligha bánja, hogy jó játékkal könnyedén nyert a Győri Audi ETO KC (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem számított könnyű mérkőzésre az Odense ellen Schatzl Nadine, de aligha bánja, hogy jó játékkal könnyedén nyert a Győri Audi ETO KC (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem számított könnyű mérkőzésre az Odense ellen Schatzl Nadine, de aligha bánja, hogy jó játékkal könnyedén nyert a Győri Audi ETO KC (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem számított könnyű mérkőzésre az Odense ellen Schatzl Nadine, de aligha bánja, hogy jó játékkal könnyedén nyert a Győri Audi ETO KC (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Sorozatban hetedszer, a final fouros lebonyolítás 2013–2014-es kezdete óta nyolcadszor jutott el a döntő hétvégéig a Győri Audi ETO KC a női Bajnokok Ligájában. Az idegenben látott két ellentétes félidőt követően az ETO – habár mindenki tudta, hogy hazai pályán favoritnak számít – olyan zseniális játékkal rukkolt ki az Odense elleni visszavágón, hogy az még a főszereplőket is meglepte.

„Egyáltalán nem számítottunk ilyen könnyű mérkőzésre – emlékezett vissza a negyeddöntő visszavágóján történtekre az öt gólt szerző Schatzl Nadine.– Nagyon készültünk az Odensére azután, amilyen első félidőt játszottunk a kinti találkozón. Mindenképpen szerettük volna kijavítani az ott elkövetett hibákat, de az egész heti munkán látszott, hogy mindenki rendkívül koncentrál. Örülök, hogy ilyen játékkal, ekkora különbséggel nyertünk.”

Szerettük volna kicsit árnyalni a képet, ezért megkérdeztük a győriek balszélsőjét, hogy valójában melyik csapata igazi arca. Hiszen láttuk az Odense vagy azt megelőzően a Ferencváros elleni hazai mérkőzésen is, hogy milyen magas szinten tud kézilabdázni a kisalföldi együttes, de a Magyar Kupa döntőjében és a BL-negyeddöntő első felvonásán azt is, hogy milyen hibákra képes.

„Bár mindig azt mondom, hogy minden meccs más, de azt gondolom, ha így tudunk játszani, ahogy a visszavágón – márpedig képesek vagyunk rá –, akkor ez az igazi arcunk. Ezzel a dinamikával, gyorsasággal, keménységgel és higgadtsággal kell kézilabdáznunk mindig.”

Elfogytak a jegyek, telt házat vár a szövetség
A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint a legnagyobb roham a jegyekért már lement, és jelenleg nincs elérhető belépő a női Bajnokok Ligája budapesti final fourjára. Érdeklődésünkre az MKSZ sajtóosztálya azt az információt adta, hogy már csak egy kontingens van hátra, amelyet a négyes döntőn részt vevő csapatoknak tartanak fenn a szervezők. A június 3-án és 4-én rendezendő esemény programja a keddi sorsoláson derül ki, a résztvevő klubok ezt követően döntik el, hogy a rendelkezésükre álló jegyekből mennyit hívnak le. A visszamaradó belépők ezután a hivatalos online jegyvásárlási felületen válnak majd elérhetővé. Az eddigi információk alapján a szervezők telt házra számítanak a sporttörténelmi eseményen az MVM Dome-ban.
Az ETO válogatott kézilabdázója csapata „gálájának” hátteréről is beszélt. Mindazonáltal nem lett volna egyszerű dolga, ha valamely játékelemet külön ki akarja emelni, hiszen ezen a szombat estén minden klappolt: jöttek a bombák átlövésből, az okos és nemegyszer látványos gólok a szélekről vagy az irányító-beálló kapcsolatból, illetve a jó védekezés és labdaszerzés utáni lerohanásból.

„Megbeszéltük a csapattal, hogy ezen a meccsen többet szeretnénk futni, gyorsabban játszani, és örülök, hogy ez sikerült. Az Odense kulcsjátékosain nagyon jól védekeztünk, így nem tudtak sok gólt szerezni, ezek kulcsmozzanatok voltak, akárcsak az, hogy az első pillanattól kezdve végig koncentráltunk – folytatta Schatzl. – Idegenben a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mennyire lehangoló tud lenni a gyengébb, ott éppen egy mínusz ötös kezdés, amiből aztán nagyon nehéz kikászálódni. Szerencsére most mi rajtoltunk jobban. Korábban az is többször előfordult, hogy a második félidőre az »öltözőben maradtunk«, de ebben is előreléptünk, hiszen ezúttal ott folytattuk, ahol a szünet előtt abbahagytuk.”

A győriek legközelebb vasárnap lépnek pályára – a bajnokságban az Alba Fehérvárt fogadják –, így volt lehetőségük kiélvezni a sikert, és megünnepelni a négy közé jutást a BL-ben, mielőtt újból munkához látnának.

„Szerényen megünnepelte a csapat a továbbjutást, hiszen ez volt az egyik nagy célunk erre az idényre – mondta nevetve a játékos. – Kaptunk három szabadnapot, amit szerintem mindenki pihenéssel, egyéni edzésmunkával tölt, de nem is baj, jót tesz, hogy kicsit kiszakadunk a kézilabdából. Aztán bízom benne, hogy a folytatásban is tovább tudjuk vinni ezt a játékot.”

Kedden 18 órától a Sport1 élő műsorában sorsolják majd ki az elődöntő párosítását, s ezúttal sporttörténelmi pillanatként két magyar együttes neve is előkerül majd a golyókból, miután az ETO után vasárnap Schatzl Nadine előző csapata, a Ferencváros is bejutott a négy közé.

„Nagyon örültem neki, hogy a Fradi is bejutott. Néztem a meccset, és amit a második félidőben mutattak a lányok, az alapján abszolút megérdemelték a győzelmet
– tette hozzá. – Különleges pillanat ez a magyar kézilabdának, hiszen két csapatunk is ott van a négy között, ráadásul hazai pályán. Speciális helyzet lesz, ha összesorsolnak minket, hiszen az idényben már találkoztunk néhányszor a Fradival, bár a négyes döntő mindig más. Kíváncsian várom a párosításokat.”

Schatzl Nadine nem nevezte meg, hogy melyik csapat ellen játszana szívesen az elődöntőben, mert szerinte „aki bejutott a négy közé, az keményen megharcolt érte, és nem lehet könnyű ellenfél”,  ám azt hozzátette: a legjobb forgatókönyv az lenne, ha a döntőben győzhetnék le a Ferencvárost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik