Női kézi: a spanyol szövetség bemutatta Ambros Martínt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 13:44
null
Ambros Martín az olimpiai szereplést célozza meg a spanyol nemzeti csapattal (Fotó: J. L. Recio/RFEBM)
Mint arról korábban már beszámoltunk, a Spanyol Királyi Kézilabda-szövetség (RFEBM) Ambros Martínt, a Győri Audi ETO idény végén távozó mesterét nevezte ki a női válogatott élére.

„Eljött az ideje annak, hogy visszatérjek a gyökereimhez. A lehető legjobb munkát akarom végezni, vissza akarom vezetni Spanyolországot oda, ahová tartozik.(…) Ki akarom vezetni a lányokat a párizsi olimpiára. Ez egy hatalmas kihívás, de egyben lehetőség is a számomra” – nyilatkozta a spanyol szövetség sajtótájékoztatóján Ambros Martín.

Az 55 éves szakember korábban a román, illetve az orosz nemzeti csapatot irányította. Keleti szomszédaink kispadján egy Eb-negyedik hely, míg az orosz csapat élén egy vb-bronz volt a legjobb eredménye – olimpiára viszont egyik válogatottat sem tudta kijuttatni.

Az olimpiai szereplés nagy álma a négyszeres BL-győztes edzőnek: játékosként nem adatott meg neki az olimpiai szereplés, így most hazája női válogatottját vezetné ki a párizsi ötkarikás játékokra – a szerződése is ezt célozza meg, hiszen sajtóhírek szerint 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá a spanyol szövetséggel.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik