Férfi kézi MK: nem parádézott, de hozta a kötelezőt – a Veszprém az első döntős

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 15:08
Sok hibát és pontatlan játékot hozott a férfi kézilabda Magyar Kupa első elődöntője, amelyet a Telekom Veszprém nyert meg 26–22-re a Tatabánya ellen, és jutott elsőként a vasárnapi döntőbe, ahol a Szegeddel találkozik.  
Nem volt egyszerű dolga a Veszprémnek, de bejutott a döntőbe (Fotó: Koncz Márton) – a képre kattintva galéria nyílik
Nem volt egyszerű dolga a Veszprémnek, de bejutott a döntőbe (Fotó: Koncz Márton) – a képre kattintva galéria nyílik

 

A szurkolók szépen összegyűltek a győri Audi Arénában a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjére, már az első mérkőzésre kétezren látogattak ki, főleg Veszprémből. Öt perc, három gól, így kezdődött a Telekom Veszprém–Mol Tatabánya összecsapás, majd gyorsan egy sebességgel feljebb kapcsolt a az Építők, ami éppen annyira volt elég, hogy néhány góllal elszakadjon ellenfelétől.

A veszprémi kapus, Vladimir Cupara az első hét lövésből ötöt hárított, Székely Márton pedig közben védte Gasper Marguc hetesét a másik oldalon, majd Bjarki Már Elísson durrantotta fölé a magáét, így negyed óra után még mindig 6–4 volt az állás. Amellett, hogy egymást követték a labdaeladások és a technikai hibák mindkét oldalon, egyik csapat sem támadott és lőtt hatékonyan, a szünetre maradt a kétgólos különbség (11–9).

Az Építőkkel ráadásul olyasmi történt, ami nagyon ritkán szokott egy csapattal kézilabda-mérkőzésen, az első harminc percben jobb volt a védés- (53 százalék), mint a lövéshatékonysága (52 százalék), mondjuk ebben óriási szerepet játszott, hogy Cupara szenzációsan teljesített a kapuban, a szünetig tíz lövés akadt el benne. A Bányász négy másikat pedig amúgy is elrontott, így az első periódusban a tatabányaiak mindössze 39 százalékkal találtak csak be.

Bár úgy tűnt, a Veszprém beragadt a második félidő elején, de ez csak néhány percig tartott, utána Mikita Vajlupau és Elísson találataival, valamint Nedim Remili duplájával két és fél perc alatt meglépett hat góllal, és innentől kezdve csak arra kellett figyelnie, hogy ezt az előnyt tartsa. Ez a hajráig sikerült is neki, de akkor vett még egy lendületet a Bányász, de ez nem volt elég ahhoz sem, hogy veszélyes távolságba kerüljenek, így az utolsó percekre már biztos volt a Telekom Veszprém sikere, amely 26–22-re győzött és elsőként jutott a vasárnapi döntőbe.

A Veszprém ellenfele a vasárnapi győri döntőben a Szeged lesz, amely 38–26-ra nyert a Dabas ellen.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (GYŐR)
ELŐDÖNTŐ
TELEKOM VESZPRÉM–MOL TATABÁNYA KC 26–22 (11–9)
Győr,
Audi Aréna, 2000 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy
VESZPRÉM: CUPARA – Gasper Marguc 1, Remili 3, PESMALBEK 5, LIGETVÁRI, Lauge 3, Elísson 4 (1). Csere: El-Dera 1, Lukács P. 1, A. NILSSON 6, Ilic Z., Sipos A., Vajlupau 2, Mahé. Edző: Momir Ilics
TATABÁNYA: SZÉKELY M. – P. Rodríguez 3 (1), Maras 1, GYŐRI M. 4, Vilovszki 4, Obradovic, Ugalde 1. Csere: NAGY B. (kapus), ANCSIN G. 4, Pergel 2, Ubornyák 1, Bodor, Edwards 1, Krancz, Hornyák B. 1. Edző: Tombor Csaba
Az eredmény alakulása. 8. p.: 5–1. 15. p.: 6–4. 22. p.: 9–5. 36. p.: 16–10. 45. p.: 19–12. 49. p.: 21–16. 53. p.: 22–18. 56. p.: 24–20.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Elégedett lehetek, hiszen bejutottunk a döntőbe, és nagyszerűen védekeztünk, főleg Ligetvári és Pesmalbek dolgozott agresszíven, ők mindig ott voltak, ahol kellett. A támadással viszont voltak gondjaink, sok lövést elrontottunk tiszta helyzetben is, remélem ez a döntőben nem így lesz. A Tatabányától azt kaptuk, amit vártunk, igyekeztek lassítani a játékot, beállóban viszont Vilovszki egyedül maradt, nem volt könnyű dolga.
Tombor Csaba: – A különbség reális, de egyáltalán nem vagyok elégedett. Végtelenül gyengén kézilabdáztunk annak ellenére, hogy ami eddig nem működött a Veszprém ellen, a visszarendeződés és a hat nullás védekezés, az most igen, de a támadójátékunk katasztrófa volt. Próbáltunk nem belemenni az ellenfél tempójába, mert az más szinten van, mint a miénk, de ennyi kihagyott helyzettel, rossz átlövésekkel, rossz ütemben ellőtt labdákkal nem lehet ilyen szintű ellenféllel felvenni a versenyt.

A másik elődöntőben: Dabas–Szeged 26–38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik