Kézilabda: 15 perces harmadok és minitornák jöhetnek

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 17:40
null
A Bundesliga vezetői már a következő idényt tervezik – extrém változtatásokkal (Fotó: AFP)
Bob Hanning, a Német Kézilabda-szövetség alelnöke a német Sport1-nek elmondta, többféle megoldás létezhet arra, hogy ne terheljék túl a játékosokat, amikor újraindul a sportélet a koronavírus-járvány lecsengése után.

„Most tényleg bármi szóba jöhet, ami csökkenti a játékosok terhelését. Ilyen lehet, hogy kétszer harminc helyett háromszor tizenöt percből állna egy mérkőzés. Kreatív ötletek kellenek, át kell törnünk néhány gátat – idézi a német Sport1 Bob Hanningot. Olyan forgatókönyvre van szükség, amely működik, nem tehetjük tönkre a játékosokat.”

A szaklap megjegyzi, ezen ötletek megvalósítására csak akkor lesz szükség, ha nem tud elrajtolni a Bundesliga szeptemberben. A háromszor 15 perces játékidőt Dániában is jó ötletnek tartják. Bent Nyegaard, a dán TV2 szakértője elmondta, ez alapján tovább lehetne gondolni a bajnokság lebonyolítását.

„Ezekben az időkben szükség van a kreativitásra, az új ötletekre. Senki sem tudja, mi fog történni, minden eshetőséggel számolni kell – mondta Nyegaard. – A 45 perces mérkőzés remek első lépés, ebből érdemes kiindulni. És az ilyen meccsek lehetővé teszik, hogy akár minitornák keretében egyszerre több fordulót is megtartsanak, amivel időt lehet nyerni.”

A Bundesligában is gondoltak több mérkőzéses minitornákra, ott főleg a hosszú utazások számát tervezik ezzel csökkenteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik