Női kézi: Róth Kálmán távozik a Mosonmagyaróvártól

MOHAY GÁBORMOHAY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 10:07
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE elnöksége és Róth Kálmán vezetőedző elnökségi ülés keretében értékelte az alapszakasz eredményeit, majd egyeztették elképzeléseiket a jövőről. Róth Kálmán szeretne nagyobb figyelmet szentelni a Győri Audi ETO KC-nál betöltött utánpótlás szakmai igazgatói tisztségére, ezért távozik a Mosonmagyaróvártól.

Az 1150 gyermeket számláló győri utánpótlás nevelési rendszerében meghatározott célok és elvárások a jövőben jelentősebb ráfordítást követelnek, és az indoklás szerint a két tisztséget nem lehet együtt eredményesen betölteni.

„Az utóbbi két szezonban párhuzamosan több olyan feladatkört is elláttam, amelyek egyre nagyobb figyelmet és időt követelnek. A Győri Audi ETO utánpótlásrendszerében a hagyományos európai színvonal fenntartása vezetői szinten egész embert kíván, ezért úgy döntöttem, hogy lemondok mosonmagyaróvári vezetőedzői tisztségemről” – nyilatkozta Róth Kálmán döntésének hátteréről.

„A vezetőedzői javaslatot klubunk elnöksége azzal a kiegészítéssel fogadta el, hogy a változások ne a szezont követően, hanem mielőbb, a rájátszást megelőzően menjenek végbe – nyilatkozta Tenk Gábor klubelnök. – Ezúton is szeretnénk Róth Kálmánnak megköszönni, hogy feladatát más felelősségteljes pozíciója mellett professzionálisan és teljes elhivatottsággal végezte. A Győri Audi ETO KC-nál betöltött utánpótlás szakmai igazgatói munkájához, továbbá a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola pedagógusaként végzett tevékenységéhez további sok sikert kívánunk.”

Az MKC elnöksége ezt követően tanácskozott a vezetőedzői pozíció betöltéséről, amelynek eredményeként a feladattal Hlavaty Tamást bízta meg, aki a DHC Slavia Praha vezetőedzői pozícióját hagyja ott a mosonmagyaróváriért, és mellette a cseh juniorválogatott szakvezetői feladatát is megtartja. A másodedzői pozíciót továbbra is Bognár Róbert látja el. A szlovákiai szakember hétfőn megkezdte munkáját Mosonmagyaróváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik