Férfi kézi BL: a Zagreb levelét iktatják; az Aalborgot kellene kapni?

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 07:46
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mai sorsolása előtt Vass Sándor korábbi szövetségi kapitány nyilatkozott a Digi Sport Reggeli Start című műsorában az MKB-MVM Veszprém esélyeiről, és beszélt a CO Zagreb tiltakozásáról is.

„Azért kíváncsi lettem volna, hogy a horvátok mit tettek volna a Veszprém helyében. Elvitték volna Ukrajnába a sérült Nagy Lászlót és a sérült Chema Rodríguezt – mondta a Zaporizzsja elleni veszprémi BL-vereség, illetve az azt követő zágrábi tiltakozás kapcsán a Digi Sportnak Vass Sándor korábbi szövetségi kapitány. – Ettől függetlenül a Veszprém valószínűleg nem tett mindent a győzelemért. A Zaporizzsját mindenképpen le kellett volna győzni, sok minden közrejátszhatott abban, hogy nem sikerült, nem csak a sérülések. Valószínűleg az is, hogy tudat alatt mindenki tisztában volt azzal, hogy ez a mérkőzés már nem számít, mindenképp csoportelső a csapat.” Vass Sándor korábbi szövetségi kapitány. – Ettől függetlenül a Veszprém valószínűleg nem tett mindent a győzelemért. A Zaporizzsját mindenképpen le kellett volna győzni, sok minden közrejátszhatott abban, hogy nem sikerült, nem csak a sérülések. Valószínűleg az is, hogy tudat alatt mindenki tisztában volt azzal, hogy ez a mérkőzés már nem számít, mindenképp csoportelső a csapat.”

Vass Sándor ugyanakkor hangsúlyozta, a horvátoknak megvolt a lehetőségük a továbbjutás kiharcolására, nem a Veszprémen kellene számon kérniük ennek elmaradását. A szakember szerint a horvátok tiltakozó levelének, amelyet elküldtek a szövetségnek, nem lesz hatása: „Iktatják majd a levelet, de az égvilágon semmilyen foganatja nem lesz.”

Vass Sándor a ma 12 órakor kezdődő Bajnokok Ligája sorsolásról is beszélt, amelyen a dán Aalborgot, a lengyel Wisla Plockot és a macedón Vardar Szkopjét kaphatja ellenfélként a magyar bajnok.

„A dánokat tartanám a legkönnyebb ellenfélnek, a legnehezebbnek pedig a Szkopjét, amelyet jobb lenne elkerülni. Kézilabdában azonban nincsenek véletlenek, mint a futballban, ahol a magyar válogatott a második kalapba kerülhetett. Itt a kalapbeosztások valós erőviszonyokat jelentenek, vagyis a Veszprémnek tovább kell jutnia. Ha idén nem kerül be a csapat a final fourba, akkor biztosan lesznek változások a klubnál, mert ez most már mindenképp elvárás a csapattal szemben” – fogalmazott Vass.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik