Alilovic: Elképzelni sem tudom, hogy itthon kikapjunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.15. 13:13
null
Sulic (balra) elmondta, a pályán nincs barátkozás (Fotó: Veres Viktor)
Már egy pont is elég az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának a CO Zagreb elleni hazai Bajnokok Ligája-meccsen, hogy biztossá tegye első helyét az A-csoportban.

Megadhatja az esti Veszprém–Zagreb csata harcos, mégsem ellenséges alaphangulatát az a légkör, amit Boris Dvorsek edző csapata körül tapasztaltunk.

Arról van szó, hogy zágrábiak mosolygósan, optimistán, Bozidar Jovic menedzser, a volt veszprémi játékos 42. születésnapját ünnepelve csomagoltak és indultak Magyarországra. Mintha barátságos meccsre készültek volna… A jókedvet fokozta a tréfára mindig kapható Zlatko Saracevic másodedző, aki szintén veszprémi klasszis volt, és akit megkoronáztak, trónra ültettek a város főterén, amikor elköszönt a klubtól.

„A rólunk megjelent legutóbbi cikk címe érzékelteti, miben reménykedve indulunk esélyesebb veszprémi barátainkhoz – mondta Bozidar Jovic a Nemzeti Sportnak. – Az írás címe, hogy a zágrábiak üzenik, harcolni, harapni és bizonyítani mennek Veszprémbe. Ehhez csak annyit, hogy a nagyszerű veszprémi közönség előtt nagy iramú, igazi BL-meccset szeretnénk játszani. Ja, és még azt, hogy együttesünkben nincs sérült.”

A Löwen elleni pontszerzést követően jól érzik magukat a bőrükben a veszprémiek is, akik hasonló várakozással néznek a találkozó elé, azzal a megkötéssel, amit a horvát Mirko Alilovic kapus fogalmazott meg.

„Elképzelni sem tudom, hogy itthon kikapjunk – mondta Alilovic. – Az Eb-ről visszaérkező társaimmal együtt én is visszarázódtam a klubedzések és -mérkőzések ritmusába. Valcicéknak minap sikerélmény volt a Zaporizzsja legyőzése, nekünk pedig a pontszerzés Mannheimben, így ebből a szempontból azonos a rajthelyzetünk. Ám nekünk a csoportelsőség a célunk, amit el is fogunk érni."

A szintén horvát Renato Sulic csak nevetett, amikor arról kérdeztük, van-e jelentősége, hogy szülőhazája legjobb együttese ellen lép pályára.

„Ez csak azért érdekes, mert a zágrábi fiúk csak a pályán ellenfeleim, de ott nincs barátkozás – magyarázta a világ egyik legjobb beállósa. – Profik vagyunk, vagyis ezt a másik oldalon is így gondolják. A Zagreb fiatal együttes, nyilván bizonyítani akar az ellenünk otthon tizeneggyel elvesztett meccs után. Nekünk nem szabad ebből kiindulnunk, hanem minden erőnkkel és tudásunkkal a szurkolók kiszolgálására kell törekednünk."

Szinte ugyanezt mondta az esélylatolgatáskor Fazekas Nándor kapus is, aki hozzátette, semmi sem olyan fontos, mint az első hely megszerzése – egyelőre a csoportban. Ezzel a megjegyzéssel érzékeltette az MKB-MVM Veszprém végső, nem titkolt BL-célját is.

„Mindenki tudja, mi a tét, és ennek megfelelően készültünk, nagyon komolyan vettük a horvátok elleni taktika gyakorlását – mondta Fazekas. – Két sérültünk, a térdét kezeltető Nagy László és a combját fájlaló Carlos Ruesga hiányozni fog, de nélkülük is jó meccsen szeretnénk legyőzni a horvátokat."

FÉRFI KÉZILABDA BL
A-CSOPORT, 9. FORDULÓ

MKB-MVM Veszprém–Croatia Zagreb (horvát) 19.00 (Tv: Digi Sport 1, élőben az NSO-n)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-MVM VESZPRÉM 8 7 1 247–189 +58 15
2. RN Löwen (német) 8 5 2 1 238–204 +34 12
3. Celje PL (szlovén) 8 3 1 4 213–210 +3 7
4. Motor Zaporizzsja (ukrán) 8 3 1 4 224–244 –20 7
5. CO Zagreb (horvát) 8 3 5 214–224 –10 6
6. Szentpétervár (orosz) 8 1 7 169–234 –65 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik