Sikerült! A Mocsai-csapat legyőzte a németeket!

Vágólapra másolva!
2011.01.24. 18:10
Címkék
A magyar válogatott 27–25-re nyert a németek ellen a Svédországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő találkozó szünetében két góllal még Németország vezetett, ám remek második félidőt produkálva, Fazekas Nándor bravúros védéseivel fordítani tudott a Mocsai-csapat, és a véghajrát jobban bírva két nagyon fontos pontot szerzett.

 

A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Action Images)
A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Action Images)


A középdöntő mérkőzésein eddig az A-csoportból érkezett csapatok egyértelmű fölénye volt tapasztalható, négy találkozón egy pontot sem szerzett a magyar, az izlandi és a norvég válogatott.

A vb-n bemutatkozó Pérez rögtön kezdő volt, csakúgy, mint Schuch Timuzsin, aki Gál Gyula bemelegítés közben elszenvedett sérülése miatt ezúttal támadásban több szerepet kapott. Remekül elkapta a rajtot a magyar csapat, amely Iváncsik Gergő, Ilyés Ferenc és Mocsai Tamás góljával 3–0-ra elhúzott.

A jó kezdéshez nagy mértékben hozzájárult a vb-n eddig valós tudása alatt teljesítő Fazekas Nándor, valamint a többször is remekül blokkoló védőfalunk.

Heiner Brand nem sokat tétlenkedett, már a 7. percben időt kért, ami sajnos meghozta az eredményét. Támadásban elbizonytalanodtunk, a németek szereztek egy-két szerencsés gólt, és már el is fogyott az előnyünk (4–4).

Nagyobb baj, hogy az ellenfél lendületből el is lépett három góllal, mígnem nyolcperces gólcsendünket  Császár Gábor törte meg végre (5–7).

Könnyedén ki is egyenlíthettünk volna, ám rövid időn belül egy hétméterest és két ziccert is kihagytunk. Szerencsére ezt a németek nem tudták kihasználni, így a 23. percben csak utolértük őket (8–8).

Az első félidő hátra lévő része azonban a németeké volt, így a szünetre ők vonulhattak kétgólos előnnyel (10–12).

A második játékrész elején két német is a kiállítás sorsára jutott, ezt kihasználva ismét kiegyenlítettünk, majd a 41. percben egy Fazekas-bravúrt követően az induló Iváncsik Tamás ziccerével már mi vezettünk (16–15).

 GÁLT KÓRHÁZBA VITTÉK

Gál Gyula útja a mérkőzés után a kórházba vezetett, ahol megultra- hangozták a bemelegítéskor megsérült lábát. A vizsgálatok eredményétől függ, hogy a beállós pályára léphet-e még a világbajnokságon.

Mocsai Lajos elmondta, a beállós helyett Gulyás Pétert nevezi a keddi spanyolok elleni mérkőzésre.

Pérez is kezdett belelendülni, két újabb bombával járult hozzá, hogy tartsuk a kétgólos vezetésünket (21–19). Akár hárommal is elléphettünk volna, de Harsányi három sikeres próbálkozás után a negyedik büntetőjét már elhibázta, a németek pedig egalizáltak.

Két perccel a vége előtt eggyel vezettünk, támadtunk, eladtuk a labdát, de a visszafutó Iváncsik Tamás hallatlanul fontos szerelést mutatott be.

Újabb támadásunkat Császár góllal zárta, majd Iváncsik Tamás találatával eldőlt a mérkőzés, Uwe Gensheimer utolsó pillanatokban szerzett gólja már nem tudta elrontani a kedvünket, a magyar válogatott 27–25-re legyőzte Németországot!

 

MA ÜNNEPELÜNK EGY KICSIT – MOCSAI LAJOS
 
   
HEINER BRAND: TERMÉSZETESEN NAGYON CSALÓDOTT VAGYOK 
Heiner Brand, a németek szövetségi kapitánya: – „Természetesen nagyon csalódott vagyok, főleg azok után, hogy nyertünk Izland ellen. Nagy lehetőséget szalasztottunk el. A fontos pillanatokban nem tudtunk megfelelően összpontosítani, és támadásban legyengültünk. A védekezésünk nem volt rossz, de ezúttal ez kevésnek bizonyult.”
Pérez Carlos: – „Örülök, hogy végre játszottam. Csak így tovább, mert kedden még fontosabb meccs vár ránk.”

Ilyés Ferenc: – „Nagyon örülök a győzelemnek, egy nagy vereség után tudtunk talpra állni már másodszor a tornán. Bízom benne, hogy a spanyolok ellen hasonló jó felfogásban és hatékonysággal játszunk majd.”

MTI

FÉRFI KÉZILABDA-VB, SVÉDORSZÁG 
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Németország 27–25
Jönköping, 3963 néző. V: Olesen, Pedersen (dánok)
MAGYARORSZÁG: Fazekas – Iváncsik T. 5, Mocsai 4, Császár 2, Schuch, Pérez 5, Iváncsik G. 5 (1). Cs: Mikler (kapus), Ilyés 2, Harsányi 3(3), Zubai 1, Lékai
NÉMETORSZÁG: Bitter – Sprenger 2, Hens, Kraus 4 (3), Preiss 2, Glandorf 5, Gensheimer 3. Cs: Heinevetter (kapus), Roggisch, Klein, Pfahl 2, Heinl 1, Christophersen, Groetzki 1, Kaufmann 4, Haass 1
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
 
A CSOPORT TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Norvégia–Franciaország 26–31 (14–17)
Izland–Spanyolország 24–32 (10–20)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország4
31126–1017
2. Spanyolország 4 3 1 118–103 7
3. Izland 4 2 2 109–107 4
4. MAGYARORSZÁG422103–1174
5. Németország 4 1 3 99–107 2
6. Norvégia 4
4 98–118 0

 

„SZÁMTANÓRA”
 

 A világbajnok kijut a londoni olimpiára, míg az ötkarikás selejtezős helyre a vb 2–7. helyezett fut be biztosan, a vb-nyolcadik talán, sőt extrém esetben még a kilencedik is a későbbi kontinenstornák (Eb és Pánamerikai-bajnokság, melyek aranyérmese  kvótát szerez) függvényében. Olimpiai selejtezőt ér például a vb-nyolcadiknak, ha az a csapat nyeri meg a 2012-es Eb-t, amely most a 2–7. helyek egyikén végez. Abban az esetben, ha ugyanaz a válogatott nyeri meg a vb-t és az Eb-t, akkor mint világbajnok szerez direkt londoni kvótát, míg az Eb-ezüstérmes mint legjobb európai szerepelhet az olimpián (de ha az Eb-ezüstérmesnek már van selejtezős helye a vébéről, akkor a sorban utána következő olyan válogatott szerepelhet az olimpiai selejtezőn, amelyik a vb-n nem szerzett selejtezős helyet).

 

A magyar válogatottnak a vb-7. helyhez legalább a 4. helyen kell végeznie középdöntős csoportjában.

 

Vegyük sorra, hogy a különböző esetekben hányadik helyen végez a Mocsai-alakulat a vb középdöntőjének I. csoportjában!


A magyar csapat a 3. helyen végez,

– ha több pontot szerez Spanyolország ellen, mint Izland Franciaország ellen

A magyar csapat a 4. helyen végez,
– ha megveri Spanyolországot és Izland megveri Franciaországot
– ha döntetlent játszik Spanyolországgal és Izland is döntetlent játszik Franciaországgal
– ha kikap Spanyolországtól és Izland pontot szerez Franciaország ellen
– ha kikap Spanyolországtól, Izland kikap Franciaországtól és Németország nem győzi le Norvégiát

A magyar csapat az 5. helyen végez,
– ha kikap Spanyolországtól, Izland kikap Franciaországtól, Németország pedig legyőzi Norvégiát

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik