Női kézilabda: a szlovénok esélytelenként is fenik ránk a fogukat az Eb-n

H.L. H.L.H.L. H.L.
Vágólapra másolva!
2010.12.02. 17:51
Címkék
A szlovén női kézilabda-válogatott négy év után vesz részt ismét az Európa-bajnokságon. A norvég és dán közös rendezésű, december 7–19. közötti kontinensviadalon a horvát Ivica Rimanic vezette együttes a magyar csapattal került azonos csoportba, a papírforma alapján a két együttes leginkább egymással lehet nagy harcban a továbbjutásért.

Az Eb előtti sajtótájékoztatón szó esett az oroszok elleni 22 gólos (41–19) súlyos vereségről, amelyet a spanyolországi tornán szenvedett el a szlovén együttes. A fiaskó elbizonytalanította őket, de mivel a lányokra nem nehezedik semmilyen nyomás, ezért abban bíznak: valamelyik ellenfelüket csak legyőzik a csoportban.

A szövetségi kapitánynak számos gonddal kellett szembesülnie – akadnak sérültek, illetve olyanok, akik szerb válogatottság miatt lemondták a szlovént –, ezért nem kifejezetten bízik az esetükben bravúrszámba vehető továbbjutásban.

A szakemberrel egyetért a szlovén sajtó is, amely ugyancsak nem vár továbbjutást, a realitás szerintük az, hogy az Eb talán legerősebb csoportjában sereghajtóként végeznek csupán.

A játékosok ezzel szemben fogadkoznak: nem feltartott kézzel mennek a pályára, és leginkább a magyarok ellen éreznek esélyt a győzelemre.

A SZLOVÉN EB-KERET 
kapusok: Sergeja Stefanisin (Krim), Branka Zec (Olimpija), Amra Pandzic (Cergy)
balszélsők: Maja Zrnec (Krim Mercator), Teja Durovic (Zagorje GEN-I)
jobbszélsők: Neli Irman (Olimpija), Nives Ahlin (Celje Celjske mesnine)
jobbátlövők: Ana Gros (Győri ETO), Vesna Pus (Olimpija)
irányítók: Nina Jericek (Olimpija), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Neza Mitrusevska (Zaječar)
balátlövők: Teja Ferfolja, Spela Oklescan (obe Olimpija)
beállók: Ursa Oven (Zagorje GEN-I), Sanja Gregorc (Krim Mercator)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik