Mátéfi dönteni fog a válogatott és Békéscsaba között

Vágólapra másolva!
2010.11.05. 08:39
null
Mátéfi a válogatottnál Vértennek oszt tanácsokat – a szezon végéig még biztosan (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
A női kézilabda-válogatott keretének szakmai munkáját tavaly nyár óta irányító Mátéfi Eszter, a Budapest Bank-Békéscsaba edzője csütörtökön fontos elhatározásról számolt be: a jelenlegi szezont követően az egyik állását feladja, ám azt még nem döntötte el, melyiket.

„Az évad végén döntök a válogatott és a Békéscsaba között, s amelyiket választom, azt főállásban vezetem tovább – nyilatkozta Mátéfi Eszter a Nemzeti Sportnak.– Erről az elképzelésemről már januárban tájékoztattam a szövetség vezetőit, mert a tavalyi kínai világbajnokság után éreztem, túl sok feladattal jár a párhuzamos munka a klubban és a keretben. Az idén ősszel aztán megerősödött az elhatározásom, mert érzem, nincs időm a feltöltődésre, a pihenésre, a szellemi regenerálódásra."

A kapitány megemlítette, hogy most érti meg igazán azokat az elődeit, akik hasonló helyzetbe kerültek, és csak óriási erőfeszítések árán tudtak megfelelni a várakozásoknak.

„A családom is félti az egészségemet, ezért megígértem szeretteimnek is, hogy az idény zárultával valamelyik terhet mindenképpen leteszem – folytatta Mátéfi Eszter. – Hatalmas felelősség mind a válogatott, mind a Békéscsaba vezetése, és én szeretek százszázalékosan dolgozni, vagyis tökéletesen elvégezni a feladataimat. Ezt vagy itt vagy ott tudom felelősséggel vállalni. A decemberi Európa-bajnoki szereplésünk persze befolyásolhatja a döntésemet, amely még nem érett meg bennem, s amelyről természetesen egyeztetnem kell a szövetség vezetőivel. Júniusig biztosan döntök."

Mátéfi egyébként az RK Olimpija Ljubljana elleni EHF-kupa-búcsút követően egyszer már lemondott a Békéscsaba edzői posztjáról, de lépését nem fogadta el a klub vezetősége. Mátéfi így továbbra is egyszerre látja el két feladatát, s ennek részeként szerdán (ahogy arról már beszámoltunk) kihirdette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Eb-re készülő 28 tagú keretét.

A VÁLOGATOTT 28 TAGÚ, BŐ KERETE AZ EB-RE
Kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Váci NKSE), Pastrovics Melinda (FTC Jógazdabank), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Triffa Ágnes (DVSC-KORVEX)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), Csáki Viktória (DVSC-KORVEX), Kovacsicz Mónika (FTC Jógazdabank), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-KORVEX), Mehlmann Ibolya (Veszprém Barabás KC), Sopronyi Anett (DVSC-KORVEX)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC Jógazdabank), Temes Bernadett (SYMA-Váci NKSE)
Beállósok: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC), Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-KORVEX), Szamoránsky Piroska (FTC Jógazdabank), Tóth Katalin (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE)
Balátlövők: Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea, román), Tomori Zsuzsanna (FTC Jógazdabank), Tóth Tímea (SYMA-Váci NKSE), Zácsik Szandra (Krim Ljubljana, szlovén)
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-KORVEX), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik