Döntés vasárnap: a Dunaferrnek maradt esélye a továbbjutásra

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.10.04. 18:01
Címkék
Nyolc góllal, 28–20-ra győzte le a Dunaferr női kézilabdacsapata a szerb Nist a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de az újvárosiak csak hatalmas bravúrral kerülhetnek főtáblára: Imre Vilmos együttesének vasárnap felül kell múlnia a dán FCK-t is a továbbjutáshoz.
Vincze (sárga mezben) hét góllal segítette győzelemhez a Dunaferrt
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vincze (sárga mezben) hét góllal segítette győzelemhez a Dunaferrt
Vincze (sárga mezben) hét góllal segítette győzelemhez a Dunaferrt
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vincze (sárga mezben) hét góllal segítette győzelemhez a Dunaferrt

Pénteken az ukrán Zaporizzsjával szemben az első félidőben „csak" jól játszott a Dunaferr kezdőcsapata a női kézilabda BL-selejtezőben (aztán végül kikapott). Szombaton a Nis ellen már kiválóan – ezért harminc perc után döntő különbség alakult ki.

A Dunaferr akkor juthat el a BL-főtáblára, a legjobb 16 közé, ha vasárnap az utolsó fordulóban a Zaporizzsja megveri a Nist és a Dunaferr legalább 14 góllal győz az FCK ellen; vagy ha a Zaporizzsja pontot veszít a Nis ellen, s a Dunaferr felülkerekedik az FCK-n.

A magyarok fegyelmezetten végrehajtották a taktikai utasításokat, hatékonyan védekeztek, és ezzel összhangban a horvát válogatott Sanela Knezovic is jóval eredményesebben védett. A gyors indítások ezúttal is a Dunaferr leghatékonyabb fegyverének bizonyultak, s a szünetre már 11 góllal vezetett Imre Vilmos szövetségi kapitány klubcsapata.

A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy a szerb együttes lényegesen lassúbb csapat, mint az újvárosi. Az első félidő egyetlen aggasztó pillanata Temes Bernadett sérülése volt. A 22. percben kifordult a bokája, és nem is tudta folytatni a játékot. Meglehet, hogy a hazaiak elleni sorsdöntő vasárnapi találkozón nem is küldi őt pályára Imre mester, akinek gondolnia kell az átlövő szerepeltetésének kockázatára, illetve a szerdai, Debrecen elleni bajnoki rangadóra.

A hajrában több lehetőséghez jutottak a Dunaferr cserejátékosai is, ám ők, sajnos, nem sokat tudtak hozzátenni a csapat sikeréhez. Igaz, a magyar együttes nagy különbségű győzelme egy pillanatra sem forgott veszélyben.

Elsöprő diadalával a Dunaferr teljesítette a selejtezőre maga elé tűzött célt.

A roppant erős házigazda, az FCK elleni vasárnapi mérkőzésen – Temes esetleges kiválásával – tovább szűkülnek Imre Vilmos csapatösszeállítási és variációs lehetőségei. Emiatt aztán csökken a Dunaferr-siker és a magyar továbbjutás amúgy is szerény esélye.

KÉZILABDA, NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ

4. CSOPORT, 2. FORDULÓ
DUNAFERR NK–ZRK NAISA-NIS (szerb) 28–20 (18–7)
Koppenhága, 200 néző. V: Mazeika, Gatelis (litvánok)
DUNAFERR: KNEZOVIC – Tamás 2, Laluska 3, TILINGER 5, BALOGH 4, Temes 3, VINCZE 7 (2). Cs: Szűcs 1, SLAKTA 2, Nagy I. 1, Azari, Sári. Edző: Imre Vilmos
NIS: Goncsarova – KOPEREC 4 (1), Kuzmina 2, Kalinyicsenko 1, Rogan 1, Filipovics 2, Turanjanin 1. Cs: Jovanovics (kapus), MILACSICS 3, Milosevics 1, Stefanovics 3, Pop-Lazics 2. Edző: Szvetiszlav Jovanovics
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–3. 12. p.: 6–3. 19. p: 19–6. 40. p.: 20–10. 52. p.: 24–16
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Imre Vilmos: – Első félidei jó játékunk eldöntötte a két pont sorsát, ám a második játékrészben nyújtott teljesítményünkkel nem vagyok elégedett.
Szvetiszlav Jovanovics: – Nekünk még túl erősek az ellenfelek ebben a csoportban, de csak a jók ellen érdemes tanulni.

A másik mérkőzésen:
FCK (dán)–M. Zaporizzsja (ukrán) 38–17 (15–13)

A csoport állása

1. FCK 2 2 0 0 71–34 4
2. Dunaferr 2 1 0 1 59–56 2
3. Zaporizzsja 2 1 0 1 53–69 2
4. Nis 2 0 0 2 37–61 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik