Újra összecsap a Hypo a világbajnokokkal felálló Zvenyigoroddal

Vágólapra másolva!
2008.05.17. 10:17
A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a Hypo NÖ az orosz Zvezda Zvenyigoroddal csap össze szombaton délután 3 órakor. Tóth Tímea és Kirsner Erika csapata a középdöntőben már kétszer legyőzte finálébeli ellenfelét, amelyben számos orosz világbajnok sportoló játszik.
Tóth Tímea és a Hypo a döntőben is szeretné legyőzni a Zvenyigorodot
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tóth Tímea és a Hypo a döntőben is szeretné legyőzni a Zvenyigorodot
Tóth Tímea és a Hypo a döntőben is szeretné legyőzni a Zvenyigorodot
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tóth Tímea és a Hypo a döntőben is szeretné legyőzni a Zvenyigorodot

„Tartjuk a teszmeccseken az utóbbi hetekben szerzett jó sportformánkat, Gunnar Prokop, a legendás menedzserünk, pedig a lányok lelkét ápolja, minden áldott nap beszél velük, biztatja őket, s ennek is hatalmas jelentősége lehet a BL-döntő szombaton kezdődő párharcában” – mondta Németh András, a Hypo NÖ (Tóth Tímea, Kirsner Erika csapata) edzője, akinek híres csapata az orosz Zvezda Zvenyigoroddal küzd a trófeáért.

Trefilov óvatos

Jevgenyij Trefilov, a Zvezda Zvenyigorod edzője: – Kétszer már kikaptunk a Hypótól ebben az idényben, de e két meccs közül csak a Csehovban rendzettnek volt jelentősége, s ennek a tanulságait le is vontuk. A BL-döntő visszavágójára talán a nyolc-tíz gólos előny sem lesz elég, mert azt a „Prokop-csarnokban” rendezik. A Hypo tavaly nyáron nagyrészt átalakult, remekül igazolt, legfeljebb a balszárnya sebezhető.
A nyolcszoros BEK- és BL-győztes Hypo élete az elmúlt három hétben a finálé jegyében telt. Az ellenfél, amely a vb-aranyérmes orosz válogatott gerincét adja, nem ismeretlen Tóthéknak, mert a középdöntőben már kétszer legyőzték (33–29, 32–26), de tudják: a BL-döntő semmi máshoz sem hasonlítható, vagyis nem mérvadóak a korábbi eredmények.

Az viszont figyelemre méltó, hogy az elődöntőben a Győrt búcsúztató Zvezda, a legendás Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány klubcsapata, elvesztette az orosz bajnoki finálét (aranyérmes a Lada Togliatti).

„Sokat készültünk, remek a taktikánk, nagyon egyben van a csapatunk, ezért idegenben is szoros eredményt fogunk elérni, s a jövő szombati visszavágón ünnepelünk Bécsújhelyen” – bizakodott Kirsner Erika, a Hypo balszélsője.

A Zvenyigorod–Hypo csatát szombaton 15 órakor a Viasat6 tévécsatorna élőben közvetíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik