A sok kihagyott ziccer ellenére négygólos előnyt szerzett a Dunaferr

Vágólapra másolva!
2008.04.20. 19:11
A Dunaferr a spanyol Itxako Navarrát fogadta az EHF–kupa elődöntőjének első mérkőzésén.A dunaújvárosiak nem kezdtek jól az első félidőben, nem is tudtak előnyt szerezni (14–14). A második félidőben már jobban játszottak, de hiába a jó védekezés, a kimaradó ziccerek még visszaüthetnek.
Paula Ungureanu az utolsó másodpercekben hetest védett, akár még ez az egy momentum is sorsdöntő lehet
Fotó: NS Archív
Paula Ungureanu az utolsó másodpercekben hetest védett, akár még ez az egy momentum is sorsdöntő lehet
Paula Ungureanu az utolsó másodpercekben hetest védett, akár még ez az egy momentum is sorsdöntő lehet
Fotó: NS Archív
Paula Ungureanu az utolsó másodpercekben hetest védett, akár még ez az egy momentum is sorsdöntő lehet

Az Itxako Navarráról elismerően nyilatkozott a mérkőzés előtt Imre Vilmos, a Dunaferr edzője. Az ellenfél idei eredményei valóban tiszteletet parancsolóak, a spanyolok a nemzetközi kupa negyeddöntőjében a francia Metzet búcsúztatták, és hazájuk bajnokságában is jól szerepelnek.

A vendégek dinamikusan kezdtek, a Dunaferr Laluska Eszter góljával 3–3-ra alakította az állást, de a vendégek ezután kétszer is „meglógtak” két góllal (3–5, 5–7). Imre Vilmos időt kért, ami lendített a dunaújvárosiak játékán: Pigniczki Krisztina első góljával 8–8-ra módosult az állás.

Apropó, Pigniczki… A válogatott játékos négy héttel ezelőtt, a Byasen elleni negyeddöntőben súlyos sérülést szenvedett, ami után artroszkópos térdműtétet hajtottak végre rajta – az irányító ennek ellenére már most vállalta a játékot, és segítette csapatát.

Pinedo két találata után ismét kétgólos volt a vendégelőny. A magyar csapatnak nem állt össze a védekezése, 13–14-nél Imre Vilmos leszidta játékosait a fegyelmezetlen játék miatt, akik a hátralévő egy percben kiegyenlítettek, így 14–14-es állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején jobban kezdett a magyar csapat, a félidő közepére két-háromgólos volt a hazai előny.

A hajrára fordulva, Imre Vilmos időkérésénél azonban ismét szoros volt az állás (53. perc: 23–22).

Mörtel Renáta emberhátrányban ragasztott bombagólt a felső sarokba, ezt követően viszont több hazai ziccer is kimaradt, míg Vincze Melinda betalált.

Ungureanu vezetésével az utolsó percekre összeállt a védekezés. A Dunaferr az ötgólos előnyért támadott az utolsó percben (27-23), a hazaiak labdát vesztettek, Ferling szabálytalankodott, amiért hetest ítéltek, de azt Ungureanu hárította.

Ez még akár sorsdöntő is lehet. A négy gól előny nem sok, de fegyelmezettebb játékkal és jobb helyzetkihasználással elég lehet a visszavágón.

EHF-KUPA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

DUNAFERR NK–ITXAKO NAVARRA (spanyol) 27–23 (14–14)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Stolarovs, Licis (lettek)
DUNAFERR: UNGUREANU – Lovász 1, Borbás 2, LALUSKA 5, FERLING 5, PIGNICZKI 3, Vincze 3. Cs: Knezovic (kapus), MÖRTEL 8 (1), Balogh, Berta. Edző: Imre Vilmos
NAVARRA: Navarro – Alonso, MIHAI 5 (2), BARNO 2, Medeiros 4, ALBERTO 6 (1), Pinedo 4. Cs: BARBU (kapus), Jula, Negrin 1, Araujo, Berenguel 1. Edző: Ambrosio Martin
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–2. 8. p.: 3–5. 11. p.: 5–5. 17. p.: 9–8. 25. p.: 11–13. 40. p.: 19–17. 49. p.: 22–19. 57. p.: 26–23
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Imre Vilmos: – „Rendkívül korrekt” játékvezetés mellett teljes szívvel küzdött a csapatom. A kritikus helyzetekben, támadásban elkövettünk egy-két hibát, ezek miatt nem lett nagyobb az előnyünk. A védekezésbeli szemléletváltozás megtörtént csapatomnál.
Ambrosio Martin: – Látszott, hogy mindkét csapat a döntőbe akar jutni, nagy csapat vendégei voltunk. Egy hetünk van a mérkőzés, a hibáink kielemzésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik