Hazai környezetben ülne vissza a trónra a Pick Szeged csapata

Vágólapra másolva!
2008.04.19. 13:42
Ezen a hétvégén rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A helyszín az Újszegedi Sportcsarnok lesz, tehát a Pick Szeged saját közönsége előtt nyerheti el a kupát. Az elődöntőkre (Veszprém–Dunaferr és Szeged–PLER) szombaton, míg a döntőre és a bronzcsatára vasárnap kerül sor.
Könnyen lehet, hogy Nikola Eklemovics ismét össze fog csapni a szegedi védőkkel
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Könnyen lehet, hogy Nikola Eklemovics ismét össze fog csapni a szegedi védőkkel
Könnyen lehet, hogy Nikola Eklemovics ismét össze fog csapni a szegedi védőkkel
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Könnyen lehet, hogy Nikola Eklemovics ismét össze fog csapni a szegedi védőkkel

Igazi szenzáció lenne, ha a Pick Szeged lemaradna a döntőről, hisz a szombati napon a PLER-Airport gárdájával fog megküzdeni. A két csapat erejét és lehetőségeit figyelembe véve már az is meglepő lenne, ha a pestszentlőrinciek szoros eredményt tudnának elérni. Főleg úgy, hogy a játékosaik közül többen is sérüléssel küszködnek. Zsemberi Tamás, Lékai Máté, Forgács Gyula, Bakos György, Dobó Zsolt és Szabó Péter sem százszázalékos.

A szegediek nem becsülik le fővárosi ellenfelüket, de szurkolóik már nyilván a döntőre készülnek. Azt azonban már nem lehet ilyen egyértelműen megmondani, hogy ott ki lesz az ellenfelük, hisz a második elődöntő kiélezettebb párharcot ígér.

Az MKB Veszprém a Dunaferr fiatal csapatával fog megküzdeni és valószínűleg nagy csalódásként élnék meg a királynék városában, ha kedvenceik nem jutnának be sorozatban huszadjára a Magyar Kupa döntőjébe.

A veszprémiek egyébként idén már biztos érintettek lesznek egy kupadöntőben, hiszen bejutottak a KEK fináléjába.

A címvédő MKB azzal a Dunaferrel fog játszani az elődöntőben, amely évek óta a Veszprém és a Szeged mögött a harmadik legerősebb csapatnak számít a hazai mezőnyben, és eddigi egyetlen Magyar Kupa elsőségét épp szombati ellenfele ellen szerezte meg 2001-ben.

Kolics János, a dunaújvárosiak edzője sérülés miatt nem számíthat Zubai Gáborra, Bakos Dávidra és Szalafai Gáborra sem, viszont bízhat abban, hogy a szegedi közönség őket fogja buzdítani.

A papírforma mindenesetre Pick–MKB döntőt ígér. A csongrád megyeiek eddig ötször nyerték meg a Magyar Kupát, legutóbb épp a veszprémiek (17-szeres győztes) ellen, a 2006-os pécsi döntőben. Most, két évvel később saját közönségük előtt tehetik ezt meg újra, bár ellenfeleiknek biztos lesz hozzá néhány szavuk…

MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ

A PROGRAM
Szombat. Elődöntő: MKB Veszprém–Dunaferr 15.15, Pick Szeged–PLER-Airport 17.30
Vasárnap. A 3. helyért: az elődöntők vesztesei 11. Döntő: az elődöntők győztesei 13.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik