Lemondott Róth Kálmán, a győri kézilabda csapat vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2007.08.27. 13:20
Hétfőn lemondott posztjáról Róth Kálmán, a győri női kézilabda csapat vezetőedzője, adta hírül a Győri Audi ETO KC hivatalos honlapja, az gyorietokc.hu internetes oldal. A szakember irányításával négy és fél év alatt két bajnoki címet szereztek a zöld-fehérek, valamint háromszor a Magyar Kupában is diadalmaskodni tudtak.
Török Attila
Török Attila

Szavazás

Melyik csapat nyeri a női kézilabda-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Rába-partiak az elmúlt időszakban a nemzetközi kupákban is kitettek magukért: bár győzniük egyszer sem sikerült, kétszer EHF-, míg egyszer KEK-döntőt játszhattak, a Bajnokok Ligájában pedig tavasszal az elődöntőig jutottak.

A szakvezető lemondását elfogadták a győri klub vezetői, akik keddi elnökségi ülésükön döntenek majd az utód személyéről.

Az elmúlt hétvégén rangos nemzetközi viadalon vettek részt a győriek, akik Dunaújvárosban a Kulcsár Anita-emléktornán játszottak.

A pénteki indulás előtt Róth Kálmán játékosaival együtt lerótta kegyeletét Győrött, a Nádorvárosi temetőben Kulcsár Anita sírjánál, majd a dunaújvárosi emléktorna első mérkőzésén az ETO háromgólos vereséget szenvedett a Cornexitől, utána négy góllal megverte az elmúlt évi BL-döntős orosz Lada Togliattit, s mivel a csoportban kedvezően alakultak az eredmények, a Győr döntőt játszhatott.

A szombati döntőre azonban Róth már nem tartott, nem tarthatott a csapattal, az akkori hivatalos verzió szerint még vírusos betegsége miatt nem utazott. A győriek a döntőben a vezetőedzőt ideiglenesen helyettesítő Konkoly Csaba irányításával kiütötték a házigazda Dunaferrt.

Vasárnap már az érintettek is megerősítették: nem betegség áll Róth Kálmán otthonmaradása mögött. A történtekről Vanyus Attila klubelnök adott szűkszavú tájékoztatást. A klubvezető elárulta: konfliktus támadt az edző és a játékosok között, amelynek okairól ugyan részletesen nem beszélt, annyit azonban mégis elárult, hogy számára az feloldhatatlannak látszik.

A történet végére hétfőn Róth Kálmán lemondásával tette ki a pontot, amelynek részletiről azonban a távirati iroda megkeresésére nem kívánt beszámolni a szakember.

A csapat július elején – mint már öt éve mindig – az új szezonra Róth Kálmán irányításával kezdte meg a felkészülést, s mivel szerződését az idén hosszabbították meg három évvel, senki sem gondolt váltásra. A munka – legalábbis látszólagosan – rendben folyt.

A sikeres erdélyi edzőtáborozás után, két héttel ezelőtt Győrött a lányok megnyerték a négy BL-csapat részvételével lebonyolított felkészülési tornát, a mostani hétvége azonban már változást hozott.

A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján olvasható az a hír is, hogy a keddi, évadnyitó elnökségi ülés miatt - amelynek fő témája az előre tervezett 2007-2008-as szezon költségvetés megtárgyalása mellett immár az új vezetőedző kiválasztása is lesz -, a klub kerti partija 18 óra helyett 19 órakor kezdődik.

A bajnoki szezon szeptember másodikán kezdődik, a Győr a Kiskunhalast fogadja. A BL-ben hazai selejtezőtornát rendeznek a főtáblára kerülésért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik