Nyolcból nem maradt semmi a végére, döntetlen a világbajnok ellen

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2007.08.18. 21:58
Döntetlent játszott a magyar női kézilabda-válogatott Oroszország ellen. A Pannon-kupa keretében rendezett összecsapáson a mieink már nyolc góllal is vezettek a második félidőben, ám négy másodperccel a vége előtt egyenlített a világbajnok. A tornagyőztes így az orosz válogatott lett, míg a mieinknek meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.
Az első és az utolsó tíz percben "lebénult" a magyar válogatott
Az első és az utolsó tíz percben "lebénult" a magyar válogatott
Az első és az utolsó tíz percben "lebénult" a magyar válogatott
Az első és az utolsó tíz percben "lebénult" a magyar válogatott

Álmosan kezdett a magyar válogatott a gyakorlatilag döntőnek felérő összecsapáson az orosz válogatott ellen. Németh András szövetségi kapitány tanítványai érthetetlenül sok hibával játszottak az első 7-8 percben: az átadásokba többször hiba csúszott, támadójátékban pedig ritmustalan volt válogatottunk.

A találkozón az első találatot Poljanova szerezte büntetőből, majd két másik orosz gól gondoskodott arról, hogy 3-0-ra vezessenek a vendégek. A 6. percben magyar oldalon is megtört a jég: Vérten Orsolya megszerezte a mieink első találatát.

Ezután sem volt átütő erő a mieink támadójátékában, de szerencsére védekezésben feljavultunk. Az orosz átlövők játékát sok hiba tarkította, ráadásul többször is emberelőnyben játszottak a magyar lányok, így nem csoda hogy lassan, de biztosan zárkóztak Görbiczék.

Szűcs Gabriella találatával értük először utol a világbajnoki címvédőt, majd Kovacsicz Mónika már a vezetést is megszerezte. (9-8)

Ekkor már fokozatosan javultunk támadásban is, sorra használtuk ki ellenfelünk gyengélkedését, kontráinkból szinte mindig betaláltunk. Volt egy időszak, amikor úgy tűnt gólösszefoglalót látunk a TV-ben. Hiába kért időt az oroszok szövetségi kapitánya, a magyar lendület csak nem akart megtörni.

ROMÁN GYŐZELEM

A világbajnoki ezüstérmes román női kézilabda-válogatott legyőzte a lengyel csapatot a Pannon-kupa utolsó fordulójában, így megszerezte a harmadik helyet.
Románia-Lengyelország 28-22
Három perccel a szünet előtt Görbicz Anita már-már megalázó hetesénél hat gól volt a két csapat között a különbség, amit a szünetig még eggyel megtoldottak a magyar lányok.

Az első tíz perc gyengélkedése után tartott magyar parádénak köszönhetően szenzációs eredménnyel, 19-12-vel vonulhatott jól megérdemelt pihenőjére Németh András válogatottja.

A második játékrész - némi közhellyel élve - ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Támadásban tovább javult a magyar válogatott, és továbbra is futószalagon termelte a gólokat. Külön említést érdemel Szamoránsky Piroska, aki mindig galibát tudott okozni az oroszok védekező falában.

A Fradi beállósán kívül természetesen Göbicz Anita vitte a prímet, aki ismételten bebizonyította, hogy csuklója mindenre képes. A világ legjobb női játékosa, ha kellett a blokkoló kezek alatt, ha kellett hetesekből lőtte a magyar válogatott újabb és újabb góljait.

Mindössze büntetőkből és szélről volt eredményes az orosz válogatott, így pedig a tisztes helytállásban igen, ám az eredmény megfordításában nem reménykedhettek a vendégek.

A mérkőzés vége előtt tíz perccel azonban teljesen befagyott a mieink játéka, vagy mondhatjuk úgy is, hogy az oroszok védekezése állt össze. Az olimpiai döntőt idéző összecsapáson leblokkoltak a mieink, a vendégek feljöttek, majd négy másodperccel a vége előtt ki is egyenlítettek.

Barátságos mérkőzésen döntetlent játszottunk a regnáló világbajnokkal, ami az eredményt tekintve mindenképp megsüvegelendő. A magyar szurkoló azonban ismét gombóccal a torkában hagyhatta el a csarnokot egy női válogatott mérkőzés után.

PANNON-KUPA

MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 32–32 (19–12)
Győr, 1600 néző. V: Lazaar, Reveret (franciák)
MAGYARORSZÁG: PÁLINGER - Balogh B., SZAMORÁNSKY P. 7, Tomori 1, Tóth T. 2, VÉRTEN 4, GÖRBICZ 7(5) Csere: Herr O. (kapus), MEHLMANN 6, Ferling, SZŰCS G 1., Kovacsicz 3, Borbás, Hornyák Á., Siti, Kirsner 1.
OROSZORSZÁG: Szajdova - Marennyikova 1, POLJANOVA 6 (5), Andrjusina 1, Romenszkaja, Karejeva 2, VJAKIRJEVA 7 Csere: Uszkova 1, Levina 1, Sipilova 2, BLIZNOVA 3, Poltorockaja, Posztnova, Baranovszkaja 1, DMITRIJEVA 3 (1), KOCSETOVA 4.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 0–3. 10. p.: 4–5. 18. p.: 9–8. 23. p.: 15–10. 45. p.: 28–22. 55. p.: 30–28.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik