Szlovéneket vert a Skaliczki-csapat

Vágólapra másolva!
2007.01.11. 22:14
Szombathelyen a németországi kézilabda-világbajnokságra készülő magyar férfiválogatott hat góllal bizonyult jobbnak az ugyancsak oda tartó Szlovéniánál. Pénteken a két csapat zárt kapuk mögött újra megmérkőzik egymással.
Szombathely, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Szlovénia 30-24 (15-11)
Szombathely, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Szlovénia 30-24 (15-11)

Nagy Lászlóék győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől
Nagy Lászlóék győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől
Nem kezdtek megilletődötten a vendégek, akik nemcsak tartották a lépést a hazai csapattal, hanem még a vezetést is megszerezték. A fordulatot Fazekas Nándor kapus két bravúrja hozta meg: 5-6-ról 9-6-ra alakítottuk az állást.

Elsősorban a reaktivált, rutinos, de még mindig hihetetlenül gyors és széles lövőrepertoárt felvonultatni képes Díaz volt elemében.

Meg is szakította a mérkőzést a szlovének szövetségi kapitánya, majd cserékkel próbálta felfrissíteni csapatát. Skaliczki kapitány is szót adott a második sornak, ebből azonban a vendégek jöttek ki jobban és eredményesen.

Azért örömünk így is akadt: Ilyés fantasztikus átlövésgólt lőtt 12 méterről, majd utána emberhátrányból is betaláltunk.

Az első felvonás végéhez közeledve már hat góllal is elhúztunk, ám két magyar kiállítás – egy percig kettős hátrányban játszottunk – felhozta a vendégeket.

A szünetben megszerzett négygólos előny egyrészt igazságosnak mondható az első félidőben látott teljesítmények alapján, másodsorban pedig megnyugtatónak tűnt a folytatást illetően.

Szavazás

Meddig jut a vb-n a Skaliczki-csapat?

Írja be az itt látható számot!
Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy a 23. percben egy hetes erejéig csereként beállt a kapuba a héten honosított Puljezevics Nenad, aki „kinézte” a szlovén büntetőt.

A második félidőben a szegediek klasszis hálóőre állt a magyar háló elé, és két kispiccelt szlovén ziccerrel megalapozta a jó magyar kezdést.

Remek védekezésünknek – a vendégeknek hét percre volt szükségük első találatukhoz a második felvonásban - és olykor nagyszerű, nem mellékesen gólokat hozó lövésekkel befejezett magyar támadásoknak köszönhetően nőtt a vendéglátók előnye. Már közte tíz is volt, amikor a hajrához érve kicsit leült a magyar gárda.

A mérkőzésen a győzelem már nem forgott veszélyben, de a szlovének zárásként lőtt négy, magyar részről válasz nélkül maradt gólja kicsit elrontotta a szájízt. De ez legyen a legnagyobb gondunk a vb előtt.

A vb-házigazda németekkel vívott két mérkőzést követően – Debrecenben vereség, Budapesten döntetlen - Skaliczki László legénysége újabb bizonyságot adott arról, jó úton jár és fizikailag, lelkileg felkészülten várja a január 19-én kezdődő megmérettetést.

A magyar csapat első vb-találkozóját január 20-án, szombaton vívja Dániával 20:15-kor Kielben. Skaliczki László kedden hirdet utazó keretet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik