Kész az ötéves aranyterv

BERECZKY ATTILA, DONÁT TAMÁSBERECZKY ATTILA, DONÁT TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.08. 21:39
Címkék
Új rendszerű lesz a 2005-06-os férfibajnokság, hiszen a kosárlabdához hasonlóan az első nyolc helyezett egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmet. A szezont felvezető sorozatunkat a bajnok MKB Veszprém elemzésével folytatjuk, emellett röviden bemutatjuk a Győrt, a Hargitát és a Békést.
Pásztor István ismét a veszprémi együttes vezéregyénisége lehet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Pásztor István ismét a veszprémi együttes vezéregyénisége lehet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Pásztor István ismét a veszprémi együttes vezéregyénisége lehet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Pásztor István ismét a veszprémi együttes vezéregyénisége lehet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Pásztor István ismét a veszprémi együttes vezéregyénisége lehet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Pásztor István ismét a veszprémi együttes vezéregyénisége lehet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Ez az év mindenképpen a nagy változások ideje a királynék városának elitcsapatánál. A Fotex cégcsoport után immáron az MKB Bank Rt. a névadója a gárdának, amely az elmúlt tizenhárom évben csupán kétszer veszítette el a bajnoki címet. De úgy is fogalmazhatnánk, hogy amióta a horvát Zdravko Zovko a vezetőedző, zsinórban ötször végzett az élen a csapat a bajnokságban, s csupán egyszer bukta el az MK fináléját.

Egyedülálló sorozat, amellyel Magyarország legeredményesebb klubjává vált a mostantól MKB Veszprém KC néven játszó csapat. S azt ígérik, hogy az új támogatóval is nagy sorozatra készülnek.

"Egy folyamat vége felé járunk - kezdte Magyarády Péter, a klub gazdasági és operatív elnöke. - Ez azt jelenti, hogy tavaly elkezdtünk egy csapatot építeni, amelynek egyik legfontosabb ismertetőjele az lesz jövő ilyenkor, hogy alaposan megfiatalodik a társaság. Ennek egyenes következménye, hogy már különösebb változtatások nélkül legalább öt évig együtt kell játszania az együttesnek. Így az átigazolások nem emésztenek fel újabb jelentős összegeket. Szerintem 2006-ban is megnyerjük a bajnokságot, s nagy harcban leszünk a Magyar Kupa megvédéséért is."

Az együttes világhírű trénere is úgy véli, nincs mitől tartani a most kezdődő pontvadászatban. "Meggyőződésem, hogy jól felkészültünk, s mire elkezdődnek a legrangosabb európai kupában a csoportrangadók, már jó ritmusban tudunk kézilabdázni - összegzett Zdravko Zovko.

Díaz Ivo
Díaz Ivo
Díaz Ivo
Aki még sokat érhet
A Lapac becenevű két méter magas szerb-montenegrói játékos megfordult a Barcelonában is, mielőtt a német Gummersbach érintésével a magyar bajnokcsapathoz érkezett. Hamarosan a szurkolók egyik első számú kedvencévé válhat.

További érkezők: Tatai Péter (Győr), Tombor Csaba (Nyíregyháza), Bjarte Myrhol (Sandefjord, norvég)

Aki még hiányozhat
A kubai származású játékos a Fotex legutóbbi években bemutatott nagy menetelésének főszereplője volt. A nyáron elfogadta a spanyol Ademar León ajánlatát, ám örökké otthon lesz a királynék városában.

További távozók: Csoknyai István (visszavonult), Kertész Balázs (Százhalombatta) Perger Zsolt (Djurgarden, svéd), Schuch Timuzsin (Győr - kölcsönbe) ---- Kapusok 8
NS-vélemény: Vlado Sola a rutint, a tapsztalatot, Tatai Péter a robbanékonyságot, a dinamizmust, a jövőt képviseli. Megfelelően kiegészíthetik egymást.

Szélsők 7
NS-vélemény: A balszélen klasszisok (Pásztor és Iváncsik), a jobb oldalon Gulyás Péter súlyos sérülése akár gondokat is okozhat. Felépüléséig keresik a helyettesét. Tombor Csaba kezd beilleszkedni.

Belső posztok 9
NS-vélemény: Kiril Lazarov, Nikola Eklemovics, Buday Dániel, Pérez Carlos, Ivan Lapcsevics. Azaz extraklasszisok várnak bevetésre.

Beállósok 8
NS-vélemény: Gál Gyula, az újonc norvég Bjarte Myrhol támadásban és védekezésben is képes remek teljesítményre. A szálfatermetű Jevgenyij Lusnyikov védekezésben kihagyhatatlannak tűnik.

+++
• Az új, fiatal csapat öt évig együtt játszhat
• Az MKB Bank, Veszprém önkormányzata biztos gazdasági hátteret teremt
• A fiatal, saját nevelésű Putics Barna akár az évad meglepetése is lehet

---
• Nincs minden posztra nemzetközi klasszis játékos
• A balkezes posztokra csak két egészséges játékos van, Igaz, szükség esetén Putics itt is besegíthet.
• A hosszú évek óta tartó bajnoki sikerszéria elaltathatja a csapatot ---- Győr (6.)
Az ETO évek óta elveszti legjobbjait, mégis mindig ott tud maradni a középmezőnyben. Most is ez várható.

Hargita (10.)
A kiscsapat a legutóbbi szezonban különösebb gond nélkül maradt bent. Most nehezebb dolga lesz.

Békés (újonc)
A Békés elveszítette egyik legjobbját, Nagy Kornélt, ám bíznak a bentmaradásban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik