Kirsner Erika "százados"

B. A., D. T.B. A., D. T.
Vágólapra másolva!
2005.08.13. 00:40
Címkék
A Pannon GSM-kupa második napján, a lengyelek elleni mérkőzésen ünnepelte századik válogatottságát az FTC csapatkapitánya, Kirsner Erika. A zöld-fehérek Európa-bajnok balszélsője hat évvel ezelőtt Debrecenből került a fővárosba, s azóta is alapember a Fradiban. Nagy bánatára lemaradt a 2000-es Sydneyben rendezett olimpiáról, ám még ugyanabban az esztendőben a romániai kontinensbajnokságon aranyéremmel kárpótolhatta magát. Ott volt a 2003-as horvátoszági vb-n ezüstérmet szerzett válogatottban, s az Athénban ötödik helyezett csapatban is, ám tavaly kimaradt a hazai rendezésű Eb-n pályára lépő válogatottból.
Kirsner Erika győzelemmel ünnepelhette századik válogatottságát (Fotó: Danis Barna)
Kirsner Erika győzelemmel ünnepelhette századik válogatottságát (Fotó: Danis Barna)
Kirsner Erika győzelemmel ünnepelhette századik válogatottságát (Fotó: Danis Barna)
Kirsner Erika győzelemmel ünnepelhette századik válogatottságát (Fotó: Danis Barna)
Kirsner Erika győzelemmel ünnepelhette századik válogatottságát (Fotó: Danis Barna)
Kirsner Erika győzelemmel ünnepelhette századik válogatottságát (Fotó: Danis Barna)
- Jó ez a torna, hiszen a sok edzés közepette feldobja a csapatot a játék, és főként a közönség - kezdte az ünnepelt. - Világbajnoki résztvevők ellen gyakorolhatunk, s nem szabad lebecsülni ellenfeleinket, hiszen a brazilok is bebizonyították, hogy mennyit fejlődtek.

- A felkészülés kellős közepén még érződik a játékon a terhelés hatása.
- Ez érthető, hiszen nem most kell villogni, hanem majd szeptembertől a bajnokikon, no meg természetetsen a decemberi világbajnokságon.

- Ezzel együtt azért szeretnek nyerni.
- Ha pályára lépünk, akkor mindig győzni akarunk, másként nem is lehet kézilabdázni. És a közönség miatt is fontos a siker. Nekünk lényeges, hogy jól szórakozzanak azok az emberek, akik miattunk jöttek ki.

- Szép kerek jubileumot ünnepelhetett a lengyelek ellen.
- Remek érzés, hogy egy ilyen, kézilabdát szerető és értő közönség előtt köszöntöttek.
- Egyébként számon tartja a válogatottságait?
- Általában nem, de most, a századik felé közeledve már húztam a strigulákat. Jó lett volna tavaly, a magyarországi Európa-bajnokságon ünnepelni, de akkor sajnos kimaradtam a csapatból.

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 23-18 (9-10)
Balatonfüred, 1100 néző. V: San Jose, Murcia (spanyolok)
MAGYARORSZÁG: HERR - Balogh B. 1, MEHLMANN 9 (4), Ferling, Borbás 2, Szűcs 2, Kirsner 1. Cs: PÁLINGER (kapus), Hornyák 1, Lovász, Kindl 1, Gaál 1, Görbicz 1, VÉRTEN 3, Siti, Mörtel 1. Szövetségi kapitány: Németh András
LENGYELORSZÁG: CHEMICZ - Strzalkowska 2, Wypych 3 (1), Labul 1, Olenz 1, Szafulska 1 (1), Damiecka 2. Cs: Lacz (kapus), BLAWSZKOWSZKA 1, Woiska 3, Miot 1, STACHOWSKA, Boltromiuk 2, Echolc 1. Szövetségi kapitány: Zygfryd Kuchta
Az eredmény alakulása. 4. p.: 1-1. 8. p.: 1-3. 12. p.: 4-3. 20. p.: 7-5. 25. p.: 8-8. 28. p.: 9-9. 35. p.: 11-11. 40. p.: 14-11. 44. p.: 17-11. 50. p.: 18-15. 56. p.: 22-16
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2

Románia- Lengyelország 29-19 (15-9)- csütörtökön játszották. Brazília-Románia 32-29 (15-14). Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Románia 2 (58-54), 3. Brazília 2 (54-56), 4. Lengyelország 0.

Úgy indult, hogy kézilabda-fesztivált láthatunk: még fél perc sem telt el, amikor Mehlmann iszonyatos bombája a lengyel kapufa bal felső sarkában landolt. Majd nyolc perc telt el a következő magyar gólig, s a köztes időszak már sejteni engedte, hogy a kemény felkészüléstől fáradt magyar csapat ezúttal is főként küzdeni tudásban jeleskedik. Igaz, Szűcs szép villanásai és Herr bravúrjai a kapuban tapsot érdemeltek, ám a mieink jobbára csak szenvedtek, így a félidőben a lengyeleknél volt az előny (9-10). Szünet után újabb vendégtalálat riogatta a mieinket, s a kétgólos hátrány bizony alaposan megváltoztatta a játék képét. A kapuba csereként beállt Pálinger lehúzta a rolót (bő negyedóra alatt csak egy gólt kapott), Mehlmann pedig sorozatban indította útjára védhetetlen bombáit. Egy 8-0-s roham végén már 17-11-re vezettek a mieink, s bár még jött egy hullámvölgy (Németh András az időkérésnél le is teremtette tanítványait), az összességében jól sikerült második játékrész jutalma a 23-18-as győzelem volt.

MESTERMÉRLEG
Németh András:
- Ismét csak momentumaink voltak. Egyelőre nehezen tudjuk legyőzni a felkészülés okozta nehézségeinket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik