Buday, a nagy visszatérő

BORSÁNDI ISTVÁN, SIMON JÓZSEFBORSÁNDI ISTVÁN, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2005.08.01. 23:56
Címkék
Rutinos, híres edző, Buday Ferenc (54 éves) irányításával készül a szeptemberi bajnoki rajtra a női NB I-ben legutóbb a hetedik helyen végző Liss-Hódmezővásárhelyi NKC. Az új edző, aki Szegeden és Dunaújvárosban egyaránt remek eredményeket ért el férficsapatával, Svájcból tért haza, és Pánczél Barabás kollégáját váltotta a kispadon. Érdekesség, hogy Buday, aki a férfikeret másodedzőjeként is dolgozott, első alkalommal vezényel női együttest.
Buday visszatért Vásárhelyre
Buday visszatért Vásárhelyre
Buday visszatért Vásárhelyre
Buday visszatért Vásárhelyre
Buday visszatért Vásárhelyre
Buday visszatért Vásárhelyre
"Örülök, hogy ebbe a városba kerültem, hiszen így visszatértem egykori sikereim színhelyére, valamint közel lehetek szegedi családomhoz - mondta Buday Ferenc. - A nyolcvanas években a Hódiköt NB I-es gárdájának játékos-edzője voltam Vásárhelyen, aztán Olaszországban és Svájcban edzősködtem. Legutóbb a Winterthurban kerestem a kenyerem, de a sok esztendős távollét után már nagyon vágytam haza. A lányokkal jól megértjük egymást, s akinek volt némi lemaradása, már behozta, és valamennyien jó hangulatban, bizakodva folytatjuk a gyakorlást a bajnoki rajtra."

A Vásárhelyből hatan távoztak: Kocsis Ágnes és Kósa Anikó Kiskunhalasra igazolt, a csapatkapitány Asztalos Judit befejezte az aktív játékot (az új csk. Gaál Adrienn lett), Szabó Krisztina a francia Nimes-ben véd tovább, míg a másik kapussal, Okszana Plosinszkajával, valamint a balszélső Bacsa Edinával nem hosszabbítottak szerződést.

A távozók helyére igazolták a kapus Körmöczi Beátát (Bp. Kőbánya-Spartacus) és a Spanyolországból hazatérő, volt esztergomi Bartus Juditot. A fiatal Scholtz Andreával elsősorban az ifjúsági gárda erősödhet. A mezőnybe Kiskunhalasról érkezett Ancsin Tímea. Próbajátékon vesz részt az edzéseken Miklós Gizella (Domaszék), Ravasz Márta pedig visszatért Orosházára. A volt ferencvárosi Barna Éva nem Vásárhelyre, hanem a Kanári-szigetekre igazolt.

A vásárhelyiek ma a Hódtói Sportcsarnokban edzőmérkőzést játszanak a Békéscsaba ellen, majd csütörtöktől Nagybányán háromnapos nemzetközi tornán szerepelnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik