Kegyetlenség nélkül

CH. B., S. J.CH. B., S. J.
Vágólapra másolva!
2005.05.07. 23:49
Címkék
A női bajnoki rájátszás első körének zárásaként a bajnoki címvédő Dunaferr NK Újvárosban - Ferling, Pálinger és Radulovics vezérletével - 26-20-ra megverte a trónkövetelő Győri Graboplastot, s egypontos előnnyel várja a folytatást (május 18-án az FTC-t fogadja, 25-én a Cornexi-csarnokban, június 1-jén Győrött szerepel). A bajnokság végkimenetele továbbra is nyílt, s az utolsó fordulóban dőlhet el, ha addig a Győr nyer május 25-én az FTC-csarnokban és 29-én otthon a Cornexi ellen (az EHF-kupa-döntőben - május 15-én és 22-én - is a Cornexi az ellenfele).
A pénteki rangadóról az újvárosiak mestere, Kiss Szilárd megkönnyebbülten beszélt a csata másnapján. "Valamennyien elégedettek vagyunk, mert a csapat csaknem tökéletesen megvalósította az elképzelt taktikát - mondta. - Mind támadásban, mind védekezésben fegyelmezetten, okosan és roppant határozottan, de nem sportszerűtlenül kézilabdázott a Dunaferr. Igaz, a Győr is kitett magáért, de ezúttal nem láttunk olyan durva, kegyetlen belemenéseket, mint a két együttes korábbi összecsapásain."
A Dunaferr legközelebb szerdán Bécsben szerepel a Hypo elleni Szuperliga-mérkőzésen.

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A győriek összehasonlították a rangadó gólszerzőinek statisztikáját, és érdekes kép alakult ki. A két együttes kezdőcsapatának tagjai közül az újvárosiak 14, a győriek pedig 19 gólt szereztek. Ezt a cserék dunaújvárosi részről 12, míg a vendégek oldalán csupán egy (!) góllal tudták kiegészíteni. Vagyis a győriek gólerősségéről híres második sora ezen az estén messze elmaradt a várakozásoktól.

Róth Kálmán, a győriek edzője: "Abból indultunk ki, hogy mind a bajnokságban, mind a hazai és az európai kupákban folyamatosan győzelmi kényszerben játszottunk, ezért most ezen változtatni kívántunk, hangsúlyozva az újvárosi találkozó jelentőségét - mondta. - Játékosaink többségénél ez köny-nyelműsködésben, fegyelmezetlenségben nyilvánult meg. A védekezésünk nem volt hatékony, kapusaink teljesítménye is elmaradt a megszokottól. A Dunaferr akarata érvényesült, és győzelme megérdemelt. Nem azért nyert, mert a találkozót két szerb bíró dirigálta - bár a magyar bírók is le tudták volna ilyen szinten vezetni a rangadót -, hanem azért, mert ezen az estén jobb volt. Ezt a csatát elvesztettük, de a háborút még nem."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik