Balszerencsés sorsolás

BERECZKY ATTILA, DONÁT TAMÁSBERECZKY ATTILA, DONÁT TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.12.01. 20:57
Címkék
Alig ért véget a férfi Bajnokok Ligája csoportköre, hétfőn már el is készítették a nyolcaddöntők párosítását. Nos, nyugodtan kijelenthetjük: Fortuna nem állt a mieink mellett, hiszen a csoportelsőként végzett Fotex a második helyezettek közül talán a legerősebb ellenfelet, a Barcelonát kapta, míg a Pick-Szeged a címvédő Montpellier együttesével találkozik majd a nyolc közé jutásért.
Díaz Ivo (Fotex) és Nagy László (Barcelona) már a nyolcaddöntôben randevúzik (fotó: Danis Barna, Meggyesi Bálint)
Díaz Ivo (Fotex) és Nagy László (Barcelona) már a nyolcaddöntôben randevúzik (fotó: Danis Barna, Meggyesi Bálint)
Díaz Ivo (Fotex) és Nagy László (Barcelona) már a nyolcaddöntôben randevúzik (fotó: Danis Barna, Meggyesi Bálint)
Díaz Ivo (Fotex) és Nagy László (Barcelona) már a nyolcaddöntôben randevúzik (fotó: Danis Barna, Meggyesi Bálint)
Díaz Ivo (Fotex) és Nagy László (Barcelona) már a nyolcaddöntôben randevúzik (fotó: Danis Barna, Meggyesi Bálint)
Díaz Ivo (Fotex) és Nagy László (Barcelona) már a nyolcaddöntôben randevúzik (fotó: Danis Barna, Meggyesi Bálint)
A magyar bajnokcsapat horvát légiója a Skjern elleni csoportzáró után hazatért Zágrábba. "Az első félidőben baj volt az összpontosítással, ezért volt annyira szoros a küzdelem – magyarázta Zdravko Zovko az indulás előtt. – De azt sem szabad elfelejteni, hogy ellenfelünk az első meccsen is megnehezítette a dolgunkat. A találkozó változatos, helyenként izgalmas játékot hozott, amely méltó volt a legrangosabb kupához. Mostantól a nyolcaddöntőre kell koncentrálnunk.” Csonti Rudolf, Zovko mester segítője először tréfálkozott egy kicsit, amikor megtudta, hogy a Barcelona lesz a Fotex következő riválisa. "Nem volt szerencséje a Barcelonának, hogy minket kapott – mondta hamiskás mosoly kíséretében. – Komolyra fordítva a szót, valamivel könnyebb ellenfélnek jobban örültünk volna, mert Pérez és Zsigmond csak most kezdi a teljes értékű munkát, s nekik komoly meccshiányuk van a kihagyás miatt. Sokat nem érdemes rágódni a dolgon. Ez a feladat, ezt kell megoldanunk! Karácsony előtt Veszprémben lesz a visszavágó. Meggyőződésem, a legszebb ajándék az lenne a szurkolóknak, ha kiütnénk a világ egyik leghíresebb klubját, ami még sohasem sikerült a Fotexnek.” A veszprémieknek valóban nincs szerencséjük a katalánokkal. Eddig nyolcszor játszottak egymás ellen. A magyar bajnok kétszer, a Barcelona ötször nyert, míg egyszer döntetlen volt az eredmény a királynék városában. Pásztor István is könnyebbnek tűnő ellenfélre számított. "A Barcelona a lehető legnehezebb rivális – vélekedett a válogatott balszélső. – Soha sincs szerencsénk a sorsoláskor. A korábbi, egymás ellen játszott meccsek eredményeiből nem szabad kiindulni, hiszen mind a két csapat alaposan átalakult. Pérezzel, Zsigmonddal még erősebbek lehetünk, feltéve ha játszhatnak. A világ egyik legjobb csapatát láthatják újra Veszprémben a szurkolók. Ez a két meccs akár előre hozott döntő is lehetne. Hiszem, hogy nekünk legalább akkora az esélyünk a továbbjutásra, mint Nagy Laciéknak. Egyértelmű, hogy a nyolc BL-csoport közül a legkiegyensúlyozottabb négyesben szerepelt a Pick-Szeged együttese. Az utolsó forduló előtt még mindegyik gárdának volt esélye a továbblépésre, ez végül a Tisza- partiaknak és vasárnapi ellenfelüknek, az RK Zagrebnek sikerült. "Minden meccset a hazai csapatok nyertek, s ez bizony ritkaság – emlékezett a hat fordulóra Kovács Péter, a Pick mestere. – Nagyon komoly, értékes mérkőzéseket játszottunk, s az idegenbeli vereségek ellenére elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen saját közönségünk előtt jó teljesítményt nyújtottak.”
Vasárnap este még játszott a Pick, hétfőn délben pedig már kiderült, hogy a BL-címvédő francia Montpellier lesz a következő ellenfél. "Tudtuk, hogy itt már nincs könnyű rivális, ezért nem is kesergünk – fogalmazott Kovács Péter. – Remek csapat a Montpellier, tele kiváló francia és szerb játékosokkal. Nem véletlenül nyerték meg ebben az évben a kupát. Kevés időnk lesz a felkészülésre, de a párharcból megpróbáljuk kihozni a maximumot. A szegedi közönség láthatja Európa jelenlegi legjobb csapatát, és szurkolóink segítségével megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást.
S hogy mennyit is számított minden gól a szegediek kiegyensúlyozott csoportjában, azt bizonyítja, hogy a zágrábiak a tizenhatos mezőny talán leggyengébb csapatát, a svájci Winterthurt kapták a nyolcaddöntőben. Azaz, ha a Pick vasárnap pontot szerzett volna Zágrábban most toronymagas esélyesként készülődhetne. "Kár ezen keseregni – mondta a vezetőedző. – Jó lenne a svájciak ellen folytatni, de nekünk a Montpellier jutott.”

Bajnokok Ligája, férfiak, 6. forduló.

A-csoport:
Lemgo (német)–Ciudad Real (spanyol) 34–29, Conversano (olasz)–Zaporizzsja (ukrán) 12–41. A végeredmény: 1. Lemgo 10 pont, 2. Ciudad 9, 3. Zaporizzsja 5, 4. Conversano 0.
B-csoport: Barcelona (spanyol)–Magdeburg (német) 38– 25, Vardar Szkopje (macedón)–Hafnarfjördur (izlandi) 26–32. A végeredmény: 1. Magdeburg 10, 2. Barcelona 9. 3. Hafnarfjördur 5, 4. Szkopje 0.
C-csoport: Kolding (dán)–Prule Ljubljana (szlovén) 42–31, Partizan Beograd (szerb-montenegrói)–ASKI Ankara (török) 35–30. A végeredmény: 1. Kolding 9, 2. Ljubljana 9, 3. Partizan 3, 4. Ankara 3.
D-csoport: Montpellier (francia)–Adamar León (spanyol) 25–23, Medvegyi (orosz)–Alpla Hard (osztrák) 33–22. A végeredmény: 1. Montpellier 10, 2. León 8, 3. Medvegyi 6, 4. Alpla Hard 0.
E-csoport: RK Zagreb (horvát)–Pick-Szeged 26–25, Sandefjord (norvég)–Filipposz Veriasz (görög) 28–23. A végeredmény: 1. Zagreb 6 (+15), 2. Pick-Szeged 6 (+6), 3. Sandefjord 6 (–8), 4. Veria 6 (–13).
F-csoport: PL Celje (szlovén)–Flensburg (német) 29–28, Redbergslids (svéd)–P. Bystrica (szlovák) 31–21. A végeredmény: 1. Celje 11, 2. Flensburg 9, 3. Redbergslids 4, 4. P. Bysrica 0.
G-csoport: Fotex KC Veszprém–Skjern (dán) 33–29, Kielce (lengyel)–Boszna Szarajevo (bosnyák) 26–23. A végeredmény: 1 Fotex 12, 2. Skjern 5, 3. Kielce 5, 4. Szarejevo 2.
H-csoport: Chambery (francia)–Metkovic (horvát 24–22, Banik Karvia (cseh)–Winterthur (svájci 34–31. A végeredmény: 1. Chambery 12, 2. Winterthur 5, 3. Karvina 4, 4. Metkovic 3
(Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény, míg az E-csoportban a gólkülönbség döntötte el a sorrendet. A csoportok első két helyezettje a BL-nyolcaddöntőjében, a harmadikok a KEK nyolcaddöntőjében folytathatják.)

A BL-nyolcaddöntő párosítása: Ciudad Real–Chambery, Skjern–Magdeburg, León– Celje, Flensburg–Kolding, Pick-Szeged–Montpellier, Wintethur–RK Zagreb, Prule Ljubljana– Lemgo, Barcelona–Fotex KC Veszprém
(Az első mérkőzéseket december 13–14-én, az elöl álló csapatok otthonában játsszák, a visszavágókat december 20–21-én játsszák le.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik