Két vereség, egy győzelem

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2002.10.05. 21:11
Címkék
A grúz bajnokcsapat a BL-selejtezőből kiesve került az EHF-kupa mezőnyébe, és lett a magyar bajnokság bronzérmesének ellenfele. A videofelvételek alapján már láthatóvá vált, nem ez a párharc lesz a Dunaferr legnehezebb feladata ebben az esztendőben. Ennek ellenére Kertészék teljes erőbedobással kezdték a mérkőzést.
Férfi EHF-kupa, 2. forduló,
1. mérkőzés
Dunaferr SE–
GTU Sevardeni Tbiliszi (grúz)
34–11 (17–6)
1. mérkőzés
Dunaferr SE–
GTU Sevardeni Tbiliszi (grúz)
34–11 (17–6)

Dunaújváros, 400 néző.
V: Jovics, Hasics (bosnyákok)
DUNAFERR: Szathmári – KERTÉSZ 12 (2), NÉMETH A. 5, Kuzmicsov 2, Rosta 2, Katzirz 4 (1), Bene 4. Cs: Stochl (kapus), Grebnyev 3, Marcinkevicius 1, Kazári 1 (1), Kemény. Edző: Buday Ferenc
TBILISZI: TEVZADZE – Csanturja, Nikolaisvili, Sakvadze 1, Kobelasvili 1, Ruszija 2, Bokocsadze 5 (1). Cs: Kekelidze 1, Talakhadze 1, Karsivadze. Edző: Vahtang Meipariani
Az eredmény alakulása. 12. p.: 5–0. 17. p.: 8–1. 23. p.: 12–2. 39. p.: 18–8. 54. p.: 31–10
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1

Az újvárosi Kuzmicsov és társai könnyed játékkal verték grúz ellenfelüket (Fotó: Danis Barna)
Az újvárosi Kuzmicsov és társai könnyed játékkal verték grúz ellenfelüket (Fotó: Danis Barna)
Az újvárosi Kuzmicsov és társai könnyed játékkal verték grúz ellenfelüket (Fotó: Danis Barna)
A hazaiak határozott védekezése alaposan meglepte a vendégeket, akik a 17. (!) percben lőtték első góljukat. A 20. percben már tíz gól volt a Dunaferr előnye, ekkor időt kért a grúz vezetőedző. Az elcsendesedő teremben Bene Gyula szakosztályelnök hangja harsant: "Ne kapjunk gólt, ez is sok!” A második félidőben kilenc percig gólképtelennek bizonyult a dunaújvárosi gárda, a tbilisziek bizonyára ezt az időszakot őrzik meg legszebb emlékeikben erről a találkozóról. A második félidő csendes kezdése után a 40. perctől aztán már ismét hullottak a magyar gólok, szebbnél szebb, trükkös akciók végén mattolták a dunaújvárosiak Tevzadze kapust, aki a mérkőzés folyamán egyébként bravúrok sorozatát mutatta be. Kérdés, mi lett volna, ha ő nem véd ilyen jól. Az eredmény szokatlan nemzetközi mérkőzésen, ám hűen tükrözi a két csapat közötti különbséget. A grúz bajnoknak játéktudása alapján aligha lenne helye a magyar NB I-ben.
A visszavágót vasárnap ugyancsak Dunaújvárosban játsszák, s a hazai szurkolók valószínűleg újabb Dunaferr-parádét láthatnak.

Mestermérleg
Buday Ferenc:
– Ez volt a mai feladatunk. Vasárnap ugyanezt, ugyanígy kell játszanunk. Egy proficsapatnak minden körülmények között a maximumot kell kihoznia magából.
Vahtang Meipariani: – Tudtuk, hogy nagyon erős ellenfél a Dunaferr, nem voltak kétségeink a két csapat közötti különbségről. Szerettük volna megmutatni saját erőnket, de ez ma nem sikerült.

Every Day Orosháza–
Portovik Juzsnyi (ukrán)
26–34 (11–17)

Orosháza, 800 néző.
V: Dostal, Macharacek (csehek)
OROSHÁZA: Szabó – GÚNYA 4, Németh Z. 1, Dayka 3, Rosta I. 3, Harsányi 5 (1), AMBRUS 5 (2). Cs: Szikora, Szász (kapusok), Pásztor, Czina 3, Oláh 2, Bajusz, Patocskai. Edző: Ökrös Csaba
PORTOVIK: Kamisov – Kumogorodszki 6 (2), CSIMBALIUK 5, Makorov, Mankovszki, Koltszov 6, Csap 2. Cs: Sipenko (kapus), SZKROBANETISZ 6, VASZILJUK 6, Ladik 2, Szamolevszki 1, Zaharov. Edző: Vladimir Kosik
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–2. 10. p.: 2–5. 13. p.: 5–6. 17. p.: 6–10. 27. p.: 10–15. 36. p.: 14–20. 40. p.: 17–22. 47. p.: 17–27. 51. p.: 18–29
Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2

VERASZTÓ LAJOS


Az orosházi szurkolók már negyedórával a mérkőzés előtt síppal, dobbal hangoltak, majd a találkozó előtt elénekelték a Himnuszt. A vendégek kezdtek jobban, védekezésben remek lábmunkával akadályozták meg a hazai próbálkozásokat, míg támadásban gyors akciók után szerezték góljaikat. Nem véletlen, hogy már a 10. percben időt kért háromgólos hátránynál Ökrös edző, s úgy tűnt, ez használ is csapatának, hiszen egy gólra felzárkóztak a házigazdák. A folytatásban különösen a két ukrán átlövő jeleskedett a gólgyártásban, így nem véletlen, hogy a 14. percben Szabó kapus helyett Szikorát állította be Ökrös Csaba. Ez sem használt azonban a hazaiaknak, és a félidő folytatásában fokozatosan elhúzott a vendégegyüttes. Fordulás után már a harmadik kapus, Szász állt az orosházi háló elé, ám ő sem tudta megakadályozni a gyors ukrán csapat játékosainak góljait, így hamar nyolcgólosra nőtt az elmúlt évi ukrán bajnokság bronzérmesének előnye.A játékrész hajrájában valamennyi játékosának lehetőséget adott Ökrös Csaba, és az utolsó percekben a közönség biztatása mellett csökkenteni tudta hátrányát az orosházi csapat.

Mestermérleg
Ökrös Csaba:
– Egy nagyon jól felkészített ukrán csapat volt az ellenfelünk, amelyet sem zártabb, sem nyitottabb védekezéssel nem tudtunk meggátolni a góllövésben.
Vladimir Kosik: – Egy sportszerű ellenfél ellen jó játékkal szereztünk jelentős előnyt a visszavágóra.

Női Bajnokok Ligája selejtező, 1. mérkőzés
Ferrobus Mislata (spanyol)–
Dunaferr
27–20 (12–12)

Valencia, 300 néző.
V: Methe, Methe (németek)
DUNAFERR: Pálinger – Pálffy 1, Bohus 3, Oblisz, Pigniczki 2, FERLING 5 (1), Nagy 2. Cs: Cracana (kapus), Borók 3, Szrnka 3, Bulath 1, Gáspár, Turtóczki. Edző: Kiss Szilárd
A Ferrobus legjobb góldobói: Ludwig, Eismont 7–7, Sanchez 5
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 1/1

Nagyon jól kezdett a Dunaferr, 5–2-re elhúzott a mérkőzés elején. Pálinger hetest hárított s egyébként is remekelt. A spanyolok a 21. percben egyenlítettek (8–8). A küzdelmes első félidő hajrájában ismét a Dunaferr jutott előnyhöz. A hazaiakat meglepte a magyarok agresszív, szigorú védekezése. Szünet után teljesen megváltozott a játék képe, tíz percig gólképtelennek bizonyult a magyar együttes, miközben öt gólt kapott. A félidő közepén már nyolc gólra növelte előnyét a valenciai gárda. A hajrában Szrnka lőtte a mérkőzés utolsó gólját. Így bravúr kell az újvárosiaknak egy hét múlva a visszavágón, ha be akarnak jutni a BL csoportkörébe.

Mestermérleg
Kiss Szilárd:
– Nagyon jó első félidő után a második játékrészben a hazaiak által diktált ritmust nem tudtuk átvenni. Jelentős hátrányba kerültünk, sajnos senki nem nyújtotta a várt teljesítményt. Védekezésünk viszonylag jó volt, támadójátékunk ezzel szemben rettenetesen gyenge. A második félidőben mutatott teljesítmények alapján az eredmény teljesen reális.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik