A hollandok ellen a döntőért

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2002.08.30. 21:44
Címkék
A hibátlanul végigharcolt csoportmeccsek után érthető, hogy a magyar lányok remek hangulatban várják a kontinenstalálkozó sorsdöntő hétvégéjét. Az már kedden eldőlt, hogy a mieink végeznek az A-csoport élén, mindössze az volt a kérdés, hogy melyik válogatott lesz az elődöntőben az ellenfél.
Női junior Eb, Helsinki
Szombat
Elôdöntô: Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország. Az 5. helyért: Svédország–Franciaország. A 7. helyért: Románia–Szlovénia. A 9. helyért: Litvánia–Lengyelország. A 11. helyért: Finnország–Németország
Női junior Eb, Helsinki
Szombat
Elôdöntô: Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország. Az 5. helyért: Svédország–Franciaország. A 7. helyért: Románia–Szlovénia. A 9. helyért: Litvánia–Lengyelország. A 11. helyért: Finnország–Németország
Mindenki a franciákat várta a B-csoport második helyére, ám végül a gallok botlását kihasználó holland csapat ért oda. A németalföldi országban az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment át a női kézilabda, igyekeznek elsajátítani a közeli északi nagyhatalmak stílusát. Ennek jegyében a holland juniorok keretéből öten (Os, Wissel, van Rijn, Hilster és Louissen) a legutóbbi BL-ben érdekelt dán GOG Gudme játékosai.
"Bár a játékunkban akadtak hibák, százszázalékos teljesítménnyel jutottunk az elődöntőbe, s ezért összességében mindenképpen dicséretet érdemel a csapat – értékelt Kovács Péter szövetségi edző. – Különösen annak örülök, hogy a lányok a legfontosabb mérkőzésen, a svédek ellen nyújtották a legjobb teljesítményt, s ezzel már a zárás előtt egy fordulóval bebiztosították a csoportelsőséget. Az elődöntőben a franciákra számítottunk, hiszen az erőviszonyok alapján mindenképpen nekik állt a második hely, ám végül a hollandokkal játszunk. Kellemetlen ellenfél az együttesük, de a mi csapatunk erősebb, ezért bízom a döntőbe jutásban. Egy ilyen nagy verseny végjátéka tartogathat váratlan fordulatokat, ám remélem, az igazi meglepetést mi okozzuk majd a vasárnapi fináléban a toronymagas favorit oroszok ellen. Ahhoz azonban előbb Hollandiát kell legyőzni, úgyhogy minden energiánkkal erre koncentrálunk.”
A jövő évi világbajnokság szempontjából is nagyon fontos lenne a szombati siker, hiszen az előzetes információkkal ellentétben nem az első öt csapat, hanem csak a döntő két résztvevője vehet részt selejtező nélkül a 2003-as vb-n.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik