Kovács Péter utazó kerete

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.08.10. 21:34
Címkék
Tanítványaival együtt Kovács Péter edző is szusszanhatott egyet a hét végén, hiszen a korosztályos Európa-bajnokságra (Finnország, augusztus 23.szeptember 1.) készülő női junior keret a felkészülés nagyobbik és nehezebb részét immár maga mögött tudja.
A gyôri Herr Orsolya jó formában védett a tesztmérkôzéseken
A gyôri Herr Orsolya jó formában védett a tesztmérkôzéseken
A gyôri Herr Orsolya jó formában védett a tesztmérkôzéseken
A gyôri Herr Orsolya jó formában védett a tesztmérkôzéseken
A gyôri Herr Orsolya jó formában védett a tesztmérkôzéseken
A gyôri Herr Orsolya jó formában védett a tesztmérkôzéseken
A formába hozás igen fontos, mondhatni döntő feladatait a múlt héten Gyomaendrődön végezték el a lányok, és az edző a búcsúzás előtt kihirdette az utazó keretet, hozzátéve, hogy Gulyás Nikolettre (Kispest AC), Ôri Edinára (Tatabánya) és Lengyel Editre (Dunaferr) továbbra is számít tartalékként – az ördög nem alszik, bármikor előfordulhat sérülés.
"A taktikai gyakorlások és tesztmérkőzések során egyformán fontosnak tartottuk a védekezést és a támadást – mondta Kovács Péter. – Nem tagadom, még ennek a felkészülési szakasznak a végén is láttam egy-két kisebb, javításra váró hibát a csapat játékában, különösen támadásban. A bajnoki ezüstérmes Dunaferr elleni felkészülési találkozónkon kiderült, hogy a védekezésünk nagyjából öszszeállt, hiszen Európa egyik legerősebb csapatától csak huszonhat gólt kaptunk. Remek edzőpartner volt Gyomaendrődön a Túrkeve és a Szeghalom is. Mindhárom együttesnek hálásak vagyunk az Európa-bajnoki felkészülésünkhöz nyújtott segítségéért.”
Az edző kiemelte, hogy az utóbbi hetekben együttese valamennyi tagja szorgalmasan és nagy
Ôk, tizenhatan

Kapusok: Petróczi Viktória, Herr Orsolya (Gyôr), Tamaskovits Gabriella (Bp. Spartacus). Mezônyjátékosok: Mörtel Renáta, Bódi Bernadett, Szórádi Katalin, Jenôfi Katalin, Kári-Horváth Renáta (Gyôr), Szûcs Gabriella, Szabó Valéria (DVSC), Bulath Anita, Vincze Melinda (Dunaferr), Blaskovits Adrien, Simon Orsolya (FTC), Orosz Edina (Vasas), Kocsis Ágnes (Hódmezôvásárhely).
odaadással végezte a dolgát, ezért a keret immár csapattá érett, és csupán rutint kell szereznie. Erre remek alkalom lesz a finnországi torna, amely után – jövőre Macedóniában – a korosztályos világbajnokság következik. "A tavaly Győrött világbajnoki ezüstérmet szerző együttesből Bulath, Kári Horváth és Petróczi maradt a keretben, s rájuk roppant sok feladat és nagy felelősség hárul az Európa-bajnokságon – folytatta Kovács Péter. – Mellettük kulcsjátékosa lehet a csapatnak Bódi, Kocsis és Szűcs, valamint a kapuban Herr. Ôszintén remélem, hogy a klubjaikban megfelelő terhelést kapnak a keret tagjai, és kollégáim figyelembe veszik, hol tartanak a felkészülésben, illetve azt, milyen munkára van még szükségük a kontinensviadalig.”
Az utazó keret tagjai legközelebb augusztus 19-én Dömsödön találkoznak.
Junior férfi Eb
Gdansk (Lengyelország). Csoportmérkôzések, 1. forduló. A-csoport: Dánia–Portugália 28–24, Jugoszlávia–Horvátország 30–29, Macedónia–Csehország 30–24. B-csoport: Ukrajna–Litvánia 24–21, Lengyelország–Románia 34–21, Szlovénia–Oroszország 32–30. Délszláv sikerekkel kezdôdött az augusztus 18-ig tartó Eb. A címvédô jugoszlávok gigászi csatában nyerték meg a negyedik alkalommal kiírt torna elsô rangadóját, amelyen a félidôben még a horvátok vezettek 17–15-re. A szlovén játékvezetôk 18, illetve 20 perces kiállítással igyekeztek megfékezni a két csapat indulatait. A 12 ételmérgezett játékossal érkezô macedónok súlyos gondjuk ellenére legyôzték a cseheket, a szlovénok pedig szinte megszégyenítették az oroszokat, mert a félidôben 21-8-ra (!) vezettek.

Férfi felkészülési mérkôzések
Tatabánya-Carbonex KC–Gyôri ETO KC 24– 21 (14–8). Tatabánya. V: Jano Pál, Marosi L.
TATABÁNYA: Pulay – Kuzma 2, Lengyel M. 3, Pavlovics 4, Hímer 6, Jano Péter 1, Törô 3. Cs: Kovácsevics, Salamon 1, Serfel 1, Lengyel P. 2, Kanyó Á. 1. Edzô: Kanyó Antal
GYÔR: Gerharth – Bôsze 5, Horváth Sz. 1, Konkoly 3, Horváth R., Nyikes 6, Iváncsik T. 3. Cs: Tatai, Herbert 3, Németh, Kányai, Oljacza, Surányi, Kovács, Remota. Edzô: Tóth László
Tatabánya-Carbonex KC–Gyôri ETO KC 22–19 (11–10). Ld: Törô 8, Kuzma 5, Pavlovics 3, Serfel 3, ill. Nyikes 5, Iváncsik T. 4
HKK Kosice (szlovák)–Ceglédi KK 23–26 (10–13). Kassa, 200 nézô. Cegléd. Ld: Bendó 5, Jakab 5, Kökény 3, Szabó 3
HKK Kosice (szlovák)–Ceglédi KK 23–26 (10–11). Kassa, 100 nézô. Cegléd. Ld: Bendó 7, Varga 6, Bucheschi 4, Szabó 3, Jakab 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik