Skaliczki nem pesszimista

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.06.08. 22:14
Címkék
Skaliczki László tartja, nem feltartott kezekkel lépnek pályára Kijevben
Skaliczki László tartja, nem feltartott kezekkel lépnek pályára Kijevben
Skaliczki László tartja, nem feltartott kezekkel lépnek pályára Kijevben
Skaliczki László tartja, nem feltartott kezekkel lépnek pályára Kijevben
Skaliczki László tartja, nem feltartott kezekkel lépnek pályára Kijevben
Skaliczki László tartja, nem feltartott kezekkel lépnek pályára Kijevben
A magyar férfiválogatott a vb-selejtező első mérkőzésén Szegeden 23–21-re legyőzte Ukrajnát, és a szombati elutazáskor abban reménykedett, hogy vasárnap Kijevben a visszavágón kiharcolhatja a portugáliai világbajnoki szereplés jogát. Ezzel három év kihagyás után vehetne részt újra világversenyen. Skaliczki László szövetségi kapitány együttese az első találkozót követően a tatai edzőtáborban gyakorolt.

A mieink felkészülése nem volt zavartalan, mert Nagy László és Bartók Csaba is sérülten érkezett haza a klubjából (az utóbbit meg is operálták a veszprémi kórházban, egy cisztát vettek ki a jobb lábából, így az ukránok elleni meccsen sem lehet ott) Mezei Richárd és Rosta István a szegedi találkozón sérült meg, Berta Róbert pedig ezen a héten a Tatabánya-Tatai CSKC elleni tesztmérkőzésen dőlt ki a sorból térdsérülés miatt. A felsoroltak közül Nagy és Mezei a visszavágóra is elutazhat, a sérültek helyére behívott Csoknyaival és Gállal együtt.

"Az elmúlt héten a tatai edzőtáborban igyekeztünk kijavítani az első mérkőzésen elkövetett hibáinkat, tovább csiszoltuk a csapatjátékunkat – mondta Skaliczki László szövetségi kapitány. –Ezt jól szolgálta a Tatabánya elleni mérkőzés is. A sorozatos sérülések nehéz helyzetbe hoztak bennünket, de ennek ellenére sem tartom csapatomat esélytelennek, hiszen kétgólos előnnyel kezdi a visszavágót, és tökéletesen tudja, mekkora a tét. Játékosaink motiváltságával sincs gond, és ha a valódi tudásuknak megfelelően kézilabdáznak, kiharcolhatják a továbbjutást.”

A vb-selejtezô keretei
Magyarország. Kapusok: Szathmári (Dunaferr SE), Fazekas (Fotex KCV). Mezônyjátékosok: Laluska, Mezei (Pick-Szeged), Bendó (Ceglédi KK), Nagy L. (FC Barcelona), Lendvay (Bidasoa Irun), Mohácsi, Rosta M. (Dunaferr SE), Pásztor, Iváncsik G., Tóth J., Csoknyai, Gál (Fotex KCV), Katzirz (Diacell Pécsi KK).
Ukrajna. Kapusok: Bilik (HC Telekom), Budko (ZTR Zaporizzsja). Mezônyjátékosok: Prudiusz (HC Warsawa), Selmenko (ZTR Zaporizzsja), Petrenko (ZTR Zaporizzsja), Nat (ZTR Zaporizzsja), Konovalenko (Brovari Kijev), Makurov (Petrovik Juzsnij), Gurkovszki (ZTR Zaporizzsja), Nataljuk (ZTR Zaporizzsja), Hauha (ZTR Zaporizzsja), Malcev (Vardar Szkopje), Nikiforov (Sahtar Doneck), Gladun (SG Erlangen), Sztecjuk (ZTR Zaporizzsja), Koszteckij (ABC Braga)
Persze nagyobb esélye lenne a végsőkig elszánt magyaroknak a világbajnokság mezőnyébe jutásra, ha Szegeden fegyelmezett, okos játékkal megtartották, netán növelték volna többször megszerzett ötgólos előnyüket. Így viszont kisebb csodára kell készülnie a mieinknek, – és ezt józanon be kell látnunk – immár Ukrajna tekinthető a párharc esélyesének. A kijevi várható körülményekről csak annyit: a szervezők erre a csatára ingyen engedik be a főváros lakóit, akiktől csak egy "apróságot” kérnek. Azt, hogy mámoros hangulatot varázsoljanak a csarnokba. Az u kránok közül továbbra is hiányzik az esseni Velikij, akinek megműtötték a kezét, viszont ott lesz a visszavágón a bragai Koszteckij, akit a magyar közönség annak idején az Elektromosban látott.

A vasárnapi visszavágón az egyik legrutinosabb nemzetközi kategóriás duó, a macedón M. Nacsevszki, D. Nacsevszki testvérpáros bíráskodik. A magyar együttes szombaton este érkezett meg Kijevbe, és tervei szerint vasárnap délelőtt könnyű átmozgató gyakorlás keretében ismerkedik meg a mérkőzés helyszínével.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik