Újra Tatán edz a válogatott

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.06.04. 21:20
Címkék
A szegedi sportcsarnokban szombaton Ukrajna ellen aratott 2321-es győzelem után kétnapos pihenőt kaptak a férfiválogatott tagjai, akik kedden találkoztak újra Tatán. Skaliczki László szövetségi kapitány tanítványai a világbajnoki selejtezőpárharc vasárnapi, kijevi visszavágójára készülnek.
Csoknyai István (11) rutinjára számít a kapitány a vb-selejtezô kijevi visszavágóján
Csoknyai István (11) rutinjára számít a kapitány a vb-selejtezô kijevi visszavágóján
Csoknyai István (11) rutinjára számít a kapitány a vb-selejtezô kijevi visszavágóján
Csoknyai István (11) rutinjára számít a kapitány a vb-selejtezô kijevi visszavágóján
Csoknyai István (11) rutinjára számít a kapitány a vb-selejtezô kijevi visszavágóján
Csoknyai István (11) rutinjára számít a kapitány a vb-selejtezô kijevi visszavágóján
"Az első mérkőzésen megsérülő Rosta István és Mezei Richárd közül csak az utóbbi tudott csatlakozni kedden a kerethez – ismertette legjobbjaink pillanatnyi helyzetét a kapitány. – A Rosta combjában keletkezett vérömleny felszívódásához hosszabb idő és sok pihenés kell, míg Mezei kifordult bokája szerdán már terhelhető lesz, és vasárnapig remélhetőleg meggyó-gyul. Fokozta a gondjainkat, hogy Bartók Csaba térde a leggondosabb ápolás és kezelés ellenére sem gyógyult meg annyira, hogy a kijevi visszavágón is pályára léphetne. Ezzel az eshetőséggel számoltunk, és a továbbiakat korrekt módon megbeszéltük Bartókkal, akire sajnos újabb műtét vár. Rosta és Bartók helyére két rutinos veszprémi játékost, Csoknyai Istvánt és Gál Gyulát hívtam be.”
A kapitány azzal indokolta a döntését, hogy főleg a válogatott védekezési taktikájának megvalósításához kellett "új” játékosokat választania, valamint arra is gondolt, hogy Csoknyai – Lendvay mellett – az irányító poszton is bevethető. Fontos szempont volt, hogy a bajnok és Bajnokok Ligája-döntős Fotexben jól összeszokott Csoknyai és Gál, valamint Mezeivel is megértik magukat, hiszen ő egy éve még a Veszprémet erősítette. Rájuk vár annak a feladatnak a jórésze is, hogy a kijevi visszavágón a hatékony védekezésből gyors kontrákat indítsanak, ugyanis ezzel a taktikai variációval akadtak gondok a szegedi mérkőzésen. Ezután elmondható, hogy jórészt a Fotex KCV-re épül a keret, hiszen az említettek mellett a kapus Fazekas Nándor, valamint Pásztor István, Iváncsik Gergő és Tóth József is ebből a klubból érkezett.
Kedden csupán 14 játékos gyülekezett a tatai táborban, ugyanis Csoknyai és Gál csak szerdán csatlakozik társaihoz. "A szombati mérkőzés után hívott fel telefonon a kapitány, és megkérdezte, tudok-e csatlakozni a kerethez – emlékezett Csoknyai István. – Akkor azt mondtam neki, várjuk meg a hét elejét, hallgassuk meg a sérültekről az orvosi véleményeket, és ezután térjünk vissza a kérdésre. Miután hétfőn kiderült, hogy a sérültek közül kikre nem számíthat a csapat, Gál Gyulával együtt igent mondtam Skaliczki László felkérésére. Klubcsapatunkban az utóbbi napokban már a bajnokság utáni levezető edzéseket végeztük, ezért nem vagyunk csúcsformában, de hétfőn és kedden már rátettünk egy lapáttal, és szerdától Tatán megpróbáljuk utolérni a keret többi tagját. Egy mérkőzésre kell összeszednünk magunkat, igaz, ez a találkozó sorsdöntő lesz a válogatott szempontjából. A kétgólos előnyünk nem sok, de megpróbáljuk megőrizni.”
Gál Gyula azzal kezdte, hogy magától értetődően mindketten szívesen mennek segíteni a válogatottnak. "Tudjuk, hogy rettentően fontos mérkőzés vár ránk – mondta Gál –, hiszen a portugáliai világbajnokságra jutással a klubcsapatok mellett a válogatott is bizonyíthatja, a magyar férfi kézilabda a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik. Nem lett volna baj, ha megmarad Szegeden a mérkőzés közben kialakult ötgólos előnyünk, de Kijevben sem lesz gond, ha öszszeszedettebben támadunk és a védekezésünkhöz is sikerül némi pluszt adnunk.”
Az edzőtáborban a csapatértekezlet – az ukránok elleni első mérkőzés elemzése – után kétszer edzett, majd videózott a keret. Szerdán – immár kiegészülve a veszprémiekkel – az edzések mellett zártkapus tesztmérkőzés is vár a gárdára. Az ellenfele a patinás Tatabánya-Tatai CSKC NB I-be visszakerült együttese lesz. Skaliczki mester elmondta, hogy tervei szerint kétszer 40 perces félidőket játszanak, és főleg azoknak a hibáknak a kijavítására összpontosítanak, amelyeket Szegeden követtek el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik