CS. B. 2022.01.25 11:16 Frissítve: 2022.01.25 16:17

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpároson hétfőn több műtétet is végre kellett hajtani súlyos balesetét követően, jelenleg pedig egy bogotái kórház intenzív osztályán kezelik – közölte az MTI.

Egan Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van (Fotó: AFP)

 

Az orvosok előbb az eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd az éjszaka folyamán a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket.

„A következő 72 órában az intenzív osztályon megfigyeljük, miként reagál a szervezete a beavatkozásokra – írta közleményében a La Sabana klinika. – A rehabilitációs folyamatot már megkezdtük, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a páciensünknél.”

A 25 esztendős bringás hétfő reggeli edzése közben Gachancipában nagy sebességgel egy álló busznak ütközött, amely rálógott az úttestre. Az első beszámolók még könnyebb sérülésekről szóltak, de a kórház ezt szinte azonnal cáfolta. Bernal csapata, az Ineos Grenadiers hétfőn azt közölte, hogy versenyzője állapota stabil, és további vizsgálatok várnak rá.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernal idén a francia körversenyen szeretett volna újra nagyot alkotni, s a tervek szerint a február 10-én kezdődő Tour de la Provence-on kezdte volna a szezont.

FRISSÍTÉS, 16.00:

Bernal csapata, az Ineos Grenadiers kedden délután közleményben adott tájékoztatást a versenyezője állapotáról. E szerint a kolumbiai kerékpároson „két műtétet hajtottak végre a balesetet követően, amelyekben a törött jobb combcsontját és jobb térdkalácsát rögzítették, valamint a szintén törött gerinccsigolyáit is stabilizálták. Jelenleg intenzív osztályon kezelik, állapotát folyamatosan felügyelik.”

 


 

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)

2022.05.06 13:20:54

Kerékpár CS. M., R. P., GY. F.

A holland kerekes óriási hajrával ért fel elsőként a Visegrádi várhoz. Fetter a 112., Peák a 167. lett.

2022.05.05 23:44:25

Kerékpár THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A három nap többet adhat rólunk a világnak, mint száz oldal a bedekkerben.