Giro: Ackermann újabb szakaszt nyert, Roglic vezet összetettben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.15. 18:32
null
Ackermann idei második szakaszát nyerte a Girón (Fotó: AFP)
A szakadó esőben rendezett 140 kilométeres szakaszon mezőnybefutó után Pascal Ackermann győzött, a rózsaszín trikót megőrizte az összetettben élen álló Primoz Roglic. A két évvel ezelőtti győztes, Tom Dumoulin ugyan elindult keddig bukása után, de hamar feladta a küzdelmet.

A Frascati és Terracina közötti 140 kilométeres szakaszon a folyamatosan szakadó eső okozta a legnagyobb problémát a versenyzőknek, akik így is együtt értek a befutóhoz. A mezőnyhajrában sokáig úgy tűnt, a kolumbiai Fernando Gaviria lesz a leggyorsabb, azonban az utolsó métereken kivágott a szélárnyékából Ackermann, aki végül néhány centis előnnyel haladt át elsőként a célvonalon.
A német sprinter második diadalát aratta az idei Girón.

A háromhetes olasz viadal 2017-es bajnoka, Tom Dumoulin kedden nagyot bukott, emiatt vérző térddel több mint négyperces hátránnyal ért célba, azaz elszálltak győzelmi esélyei. A Sunweb holland bringása ennek ellenére szerdán elindult az ötödik szakaszon, de térdfájdalmai miatt végül nem fejezte be a 140 kilométeres etapot.

A keddi bukás miatt Dumoulin mellett a 2013-as Tour de France-on kilencedik spanyol Daniel Navarro is feladta a versenyt, de ő már el sem indult szerdán, mivel több bordája és a kulcscsontja is eltört.

Csütörtökön a Cassino és San Giovanni Rotondo közötti 238 kilométert kell teljesítenie a mezőnynek, amely összesen 3578.8 kilométert tesz meg a június 2-i veronai befutóig.

102. GIRO D’ITALIA
5. szakasz, Frascati-Terracina, 140 km
1. Pascal Ackermann (német, BORA-Hansgrohe) 3:27:05 óra
2. Fernando Gaviria (kolumbiai, UAE Emirates) azonos idővel
3. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) a.i.
Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 19:46:25 óra
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 35 mp hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 39 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik