V. J. 2022.01.21 19:00

Csupasport: Pelikán Jánosnál a diploma megszerzése után ismét a bringázás a főszereplő

Tavaly a legjobb magyar volt a Tour de Hongrie-n, majd műszaki menedzser szakon végzett az egyetemen, ebben a szezonban pedig új csapatban folytatja.


Pelikán János háromszoros magyar bajnok kerékpáros a tavalyi Tour de Hongrie-n a legjobb magyar teljesítményt nyújtotta, ettől az évtől pedig új csapatban folytatja pályafutását.

„Remekül éreztem magam a Tour de Hongrie-n, egyáltalán nem készültem rá, hogy én leszek a legjobb magyar. A második szakaszon részt vettem a szökésben, rájöttem, hogy át is vehetem a fehér trikót – gondoltam, miért ne, néhány napig rajtam lesz. A Kékes előtt Fetter Erik elesett, ekkor éreztem, hogy még rajtam is maradhat. Jó volt a trikóval hazatérni. Ami a Román körverseny prológját illeti, akkor éppen az időfutam Európa- és világbajnokságra készültem, ezért jó formában voltam. Bejártam a pályát, úgy gondoltam, ha jól veszem a kanyarokat, jól is elsülhet. Végül sikerült, élveztem a futamot.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)

2022.05.06 13:20:54

Kerékpár CS. M., R. P., GY. F.

A holland kerekes óriási hajrával ért fel elsőként a Visegrádi várhoz. Fetter a 112., Peák a 167. lett.

2022.05.05 23:44:25

Kerékpár THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A három nap többet adhat rólunk a világnak, mint száz oldal a bedekkerben.