M. M.
S. K.
2022.12.06 20:15

Sportrádió: Nehéz volt elengedni a versenyzést – Kárász Anna

Amint arról korábban beszámoltunk, Kárász Anna, az MVM Szegedi VE olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok kajakosa bejelentette, hogy befejezi pályafutását. Kárász a Sportrádióban Suba Katának adott interjújában beszélt pályafutásáról, érzéseiről, jövőbeli terveiről.

Kárász Anna elégedett döntésével, bár kiemelte a versenyzés elengedésének nehézségét (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„Az olimpiai válogató megkezdésekor jött először a befejezés gondolata, akkor éreztem azt először, hogy nincs bennem meg az a tűz, ami szükséges a versenyzéshez. A döntés nehéz is volt, meg nem is. A folyamaton végigmenni volt nehéz, elengedni az élsportot és a versenyzői pályafutásomat. Azt gondolom, minden úgy történt, ahogy szerettem volna – mondta Kárász Anna.

„Az olimpiai arany tette fel a pályafutásom pontját az i-re. Nem szokott eszembe jutni, hogy visszanézzem az olimpiai döntőt, nem szoktam magamat ünnepelni. Azonban, amikor felmerül egy beszélgetés során, akkor visszatekintek rá, és lehet abból az élményből meríteni. Nagyon jó volt az a négyes, tökéletesen tudtunk menni, minden úgy sikerült, ahogyan az edzéseken szokott sikerülni, jó rajtot vettünk, minden működött. Mindannyiunknak meg volt a saját motivációnk arra, hogy megnyerjük az aranyérmet.”

Kárász arról is beszélt, hogy mi minden játszódott le benne az aranyérem megnyerésekor. „Lepörgött az azt megelőző év, és egy nagy megkönnyebbülést éreztem. Arra jöttem rá, hogy megérte a sok munka, és nagyon jó volt látni a lányokat örülni az aranyéremnek.”

Kárász Anna beszélt Kovács László mesteredzőjéről,  a jövőbeli terveiről, és az új kihívások kereséséről is. 

Suba Kata Kárász Annával készített teljes interjúját meghallgathatja ide kattintva.

2023.01.23 23:09:30

Kajak-kenu nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Duna hátán tömegével, a parttól számolva egymás mellett öt sorban (!) siklottak a különféle hajók, és ahogy Feró bácsi mondta, a Római-part volt a proli Riviéra vagy Abbázia, aki menő volt, felment egészen Esztergomig vagy megkerülte a Szentendrei-szigetet.

2022.12.24 20:38:33

Kajak-kenu nemzetisport.hu

A K–1 1000 méter regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnoka a munkában hisz.

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.