SZŰCS ANDRÁS 2020.12.19 15:36 Frissítve: 2020.12.19 16:07

Jégkorong: újra 5–0-ra kapott ki a női válogatott a csehektől

Kettőből két 5–0-s vereséget szenvedett Csehországban a magyar női válogatott, pedig a második edzőmeccs más képet mutatott: a mieink ezúttal jobban megnehezítették a dolgát a stabil A-csoportos ellenfélnek, amellyel tavasszal az elit-világbajnokságon, majd ősszel az olimpiai selejtezőn is találkozunk.

Másodszor is ötöt kapott a magyar válogatott a csehektől (Fotó: Dömötör Csaba, július)

 

Végeredményben nincs különbség 5–0 és 5–0 között, mégis máshogy festett, ahogy Csehország játszott a magyar női válogatottal péntek este, majd szombat délután.

A dupla edzőmeccs első felvonása tényleg játék volt a házigazdának, hiszen az első és második harmadban is ütött kettőt-kettőt – másnap viszont több mint „félidőig” gól nélkül álltak a felek.

Sok mindenben kereshető ennek oka, az egyik nyilván, hogy a másodedzőként olimpiai bajnok szövetségi kapitányunk, a kanadai Lisa Haley éjszakába nyúló eligazítást tartott a küldöttségnek az első vereség után, habár az összeállításba egyetlen helyen nyúlt csak bele, ott is tervezetten: ezúttal Tóth Zsófia kezdett a kapuban.

A mezőnyben azonban nagyobb volt a változás: nyilván hazai fölényben, de nem nyomasztóban teltek a percek, gólok meg nem születtek egészen a 32. percig, viszont azért kár, hogy a következő is megjött a 35.-ben. Ellenben a harmadik és negyedik már a finisben esett, az ötödik meg az utolsó előtti percben – amikorra fejben biztosan, ám feltehetőleg testben is elfáradtak a mieink. Kivált igaz lehet ez, mivel alapembereink hiányoztak, légiósok, valamint sérülés miatt otthon maradtak vagy félmarékkal, úgyhogy van tartalék a csapatunkban, amely persze története első elit-vb-szereplésére készül, csak a koronavírus-járvány miatti törlések és tologatások miatt immár több mint másfél éve.

Mivel a pandémia okán a téli universiadéra sem kerül sor az eredeti időpontjában, legközelebb február közepén jöhet össze a keret, és papíron hivatalos Franciaországba egy tornára is, utána pedig már tényleg a vb-felkészülés következik márciustól – addig folytatódhat a klubszezon itthon és a nemzetközi sorozatokban egyaránt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, NŐK
CSEHORSZÁG–MAGYARORSZÁG 5–0
(0–0, 2–0, 3–0)
Litomerice, zárt kapuk mögött. V:
Novotná, Svobodová, Smetková (csehek)
CSEHORSZÁG: SVEJDOVÁ
Tejralová, Horálková (1) – Cajánová, Erbenová – SKRDLOVÁ 1, Pejsová
Hymlárová (1), Mills 1, PRIBYLOVÁ 1 – KRIZOVÁ (2), MRÁZOVÁ 1 (1), Neubeuaerová – Bukolská (1), Serdar, VANISOVÁ 1 (1) – Lédlová (1)
Szövetségi kapitány: Tomás Pacina
MAGYARORSZÁG: Tóth Zs.
Mayer, Kiss-Simon – Odnoga L., Knee – Szamosfalvi, Németh B. – Pártos
Kiss A., Rónai, Pázmándi – Seregély, Pintér L., Gowie – Jókai-Szilágyi K., Kreisz E., Gasparics –  Pintér H., Horváth I., Szick
Szövetségi kapitány: Lisa Haley
Kapura lövések: 37–13
Kiállítások: 8, ill. 4 perc

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.

2021.03.02 18:05:54

Jégkorong H. Á.

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2020–2021-es kiírásának rájátszásbeli adatbankja.

2021.02.08 23:16:42

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A magyar csapat a világon a 7., Európában az 5. lett, s ezzel az összegzés szerint »pontosan azt a helyet jelölte ki magának, amelyet – reálisan! – megérdemelt«. A nyolc nap alatt a hat mérkőzés »olyan erőkifejtésre kényszerítette a résztvevőket, ami közel jár az emberfölöttihez«.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.